Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δημοκρατία συγχωρεί, ο… Κυρίτσης ποτέ!


Μπορεί να είσαι ο φαρμακοχέρης της 17Ν. Να έχεις αφαιρέσει ζωές. «Στόχων» που δίκασες, καταδίκασες και εφάρμοσες την ποινή. Αθώων περαστικών. Μπορεί να είσαι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αλλά δικαιούσαι της επιείκειας του Κράτους Δικαίου.

Γιατί έτσι είναι η Δημοκρατία. Δεν κάνει τα ίδια ούτε σε εκείνους που θέλουν να την καταργήσουν. Δεν πέφτει στο επίπεδό τους. Δεν κάνει κάτι απλά και μόνο επειδή μπορεί. Η Δημοκρατία είναι δημιούργημα ανθρώπων πολιτισμένων, που την επέλεξαν προκειμένου να διοικήσουν πολιτισμένα και με αρχές τις κοινωνίες τους.

Οι αποφάσεις επιείκειας της οργανωμένης Πολιτείας αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι ο άνθρωπος,που είχε αποφασίσει για τον εαυτό του ότι είχε δικαιώματα ζωής και θανάτου στα χέρια του,είχε άδικο. Ότι το σύστημα ήταν και είναι πολύ πιο δίκαιο απ’ ότι ο ίδιος ήταν έναντι των θυμάτων του.

• Σημείωση: Το αν θα έπρεπε η επιείκεια να φθάσει μέχρι το σημείο να μεταφερθεί ο εκτελεστής στη 17Ν σε αγροτικές φυλακές είναι ένα άλλο θέμα. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι για να δικαιούται των ευεργετημάτων του Κράτους Δικαίου θα έπρεπε έστω να έχει ζητήσει ένα συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του.
• Προσοχή: Όχι να αλλάξει πιστεύω. Η Δημοκρατία δε ζητά δηλώσεις και δεν εκδίδει πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Μιλώ για συγνώμη ανθρώπινη και όχι πολιτική. Ώστε να δικαιούται της επιείκειας όλων μας και όχι μόνο του συστήματος.

Η Δημοκρατία συγχωρεί, αλλά ο Κυρίτσης όχι! Δεν δικαιούται συγχώρεσης και δεύτερης ευκαιρίας ένα νεαρό κορίτσι που έκανε κάποτε μια λάθος ανάρτηση στα socialmedia. Παρασυρμένη, ίσως, από τον νεανικό της έρωτα.


Ένα κορίτσι που τιμωρήθηκε για εκείνη της την πράξη, που θεωρήθηκε και ήταν ρατσιστική. Ένα κορίτσι που έσκυψε το κεφάλι, επέμεινε και πέτυχε τη δική της αριστεία. Δεν πήγε σε κομματικά γραφεία να διοριστεί στη Βουλή. Ή στην Περιφέρεια Αττικής. Έμεινε στους στίβους και έζησε το όνειρό της.

Η Βούλα Παπαχρήστου, λοιπόν, δεν δικαιούται να δεχθεί τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού. Γιατί κάποτε είχε κάνει μια λάθος ανάρτηση στα socialmedia. Ούτε… άνθρωπο να είχε σκοτώσει τόση αυστηρότητα.

Αλλά, είπαμε: ο Κυρίτσης δεν τα σηκώνει αυτά. Ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στον πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει να αποκτά μικροαστικές συνήθειες, στέλνοντας συγχαρητήρια τηλεγραφήματα σε όσους σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία. Ανήκουστα πράγματα. Και σηκώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να νουθετήσει τον Αλέξη Τσίπρα στα… socialmedia.

Ο Κυρίτσης δεν ενοχλήθηκε από τους 93 νεκρούς στο Μάτι.Δεν ενεργοποίησαν τα πολιτικά αντανακλαστικά του τα καμένα παιδιά, αλλά μια χαραμάδα αισιοδοξίας που μας προσέφερε η Βούλα Παπαχρήστου. Το φως που μπήκε στη σκοτεινή μας ζωή αυτών των ημερών τον ενόχλησε.

Μάτια, αυτιά και μυαλά κλειστά, μέχρι να χτυπήσει συναγερμός από τις… λέξεις κλειδιά, με τις οποίες λειτουργούν τα socialmedia. Μάτια, αυτιά και μυαλά… ανοιχτά μόνο για την προπαγάνδα της κυβέρνησης και τα κομματικά- ιδεολογικά στερεότυπα. Στο όνομα της καρέκλας και της εξουσίας.

ΥΓ. Για τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση: Η ζωή... δεν συνεχίζεται για όλους. Για κάποιους ο χρόνος σταμάτησε στις 23 Ιουλίου.

Γιάννης Αντύπας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]