Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγκλημα και τιμωρία


Ο κοινός νους λέει ότι, σχεδόν, κάθε καλοκαίρι ανάβουν φλόγες στο Νταού Πεντέλης.

Ο κοινός νους λέει ότι εκείνο το απόγευμα οι θυελλώδεις άνεμοι έτρεχαν αφηνιασμένοι με ταχύτητα περίπου 120 χλμ./ώρα.

Ο κοινός νους λέει ότι όλοι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν δύο ημέρες πριν ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ακραία και σαρωτικά.

Ο κοινός νους λέει ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων και της καυτής θερμοκρασίας το μείγμα θα είναι εκρηκτικό, δηλαδή -προσοχή!- σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιών.

Ο κοινός νους και η εμπειρία λένε ότι σε μια τέτοια περίπτωση εκδήλωσης του εκρηκτικού μείγματος, δύο οι δρόμοι που θα ακολουθήσει η «λάβα». Ο πρώτος, να κατρακυλήσει προς τον Διόνυσο. Όπως συνήθως κάνει. Ο δεύτερος, να πορευτεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, κατά μεριά Νέου Βουτζά και Ανατολικής Αττικής.

Ο κοινός νους λέει ότι στην περίπτωση που κατρακυλήσει προς τον Νέο Βουτζά, τότε το θερμικό φορτίο της φλόγας θα πολλαπλασιαστεί και θα μετατραπεί σε βόμβα ναπάλμ.

Ο κοινός νους λέει ότι ο λόγος και η βασική αιτία αυτού του ασυγκράτητου πολλαπλασιασμού του θερμικού φορτίου οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή του Νέου Βουτζά είναι φορτωμένη με άφθονα πεύκα, με εκατομμύρια κουκουνάρια και με τόνους από πευκοβελόνες. Οι πλέον φιλικές και συμμαχικές δυνάμεις που θα φορτώσουν τη «λάβα» με ασυγκράτητες, αχαλίνωτες και αχόρταγες φλόγες. Με απλά λόγια: κόλαση.


Ο κοινός νους λέει ότι με τόσο θυελλώδεις δυτικούς ανέμους, με τόσα πολλά προσανάμματα από τον Νέο Βουτζά και με τόσο πολλές πύρινες γλώσσες το πιθανότερο είναι οι σπίθες και τα κουκουνάρια που μοιάζουν με χειροβομβίδες να υπερπηδήσουν τη λεωφόρο Μαραθώνος και στη συνέχεια, σαν μικρά πολεμικά αεροσκάφη, να βομβαρδίσουν το Μάτι με συνεχείς ρίψεις από αέρα.

Ο κοινός νους λέει ότι το Μάτι είναι η πιο πολυτελής, παραθεριστική ποντικοπαγίδα της Ανατολικής Αττικής. Όλες οι παραλίες και όλες οι διαφυγές προς τη θάλασσα φραγμένες από τοιχία, αυθαίρετες οικοδομές, ταβερνεία και ξενοδοχεία.

Ο κοινός νους λέει ότι σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα στο τέλος θα μοιάζει με φούρνους τύπου Νταχάου και Άουσβιτς και με κρανίου τόπο. Ο κοινός νους λέει ότι η πρώτη και στοιχειώδης ενέργεια κάθε Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι η άμεση εφαρμογή σεναρίου διάσωσης και εκκένωσης αυτής της περιοχής. Δηλαδή ταχύτατη αποστολή φέρι μποτ τύπου παντόφλας, ελικοπτέρων να φωτίζουν την παραλία και δρόμων διαφυγής των πολιτών προς προορισμούς μακριά από τις φλόγες.

Με απλά λόγια. Αυτό που συνέβη με την ογδοντάχρονη γιαγιά, όταν με απίστευτη ψυχραιμία και με κοινό νου θωράκισε τα δυο εγγονάκια της με βρεγμένα μπουρνούζια και στη συνέχεια πρόσταξε την κοπέλα του σπιτιού να τρέξει προς την παραλία χωρίς ποτέ να κοιτάξει πίσω της, αυτός ο απλός συλλογισμός, επιπέδου βρεφονηπιακού σταθμού, απουσίαζε εντελώς απ’ όλες τις γραβάτες και τα περιφερόμενα κοστούμια που είχαν αναλάβει την προστασία των πολιτών.

Και τέλος, ο κοινός, αλλά θολωμένος νους ενός πατέρα και μιας μάνας που αντί για παιδιά βρήκαν στάχτες και αποκαΐδια θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην εξής τρέλα: να στήσουν καρτέρι έξω από το υπουργείο Άμυνας ή σε κάποιο στέκι ταβερνείου με ξύγκια και γουρουνόπουλα και να την ανάψουν σε αυτό το ευτραφές υποκείμενο που τόλμησε να κατηγορήσει τα απανθρακωμένα πτώματα για ηθική αυτουργία αυτής της μικρής αλλά εφιαλτικής γενοκτονίας.

Και επειδή αυτό το μαζικό έγκλημα απαιτεί άμεση, ανελέητη τιμωρία, ο κοινός νους λέει τώρα «φύγε εσύ έλα εσύ». Φύγε, Αλέξη, έλα, Κυριάκο. Αλλά να ξέρεις. Έτσι κι εσύ κάνεις τα ίδια, θα φύγεις κι εσύ όπως ο Αλέξης της πρωτοφανούς ανικανότητας και της εξωφρενικής αναλγησίας!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]