Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σφοδρή επίθεση της Μόσχας στον Σαακασβίλι και τους «προστάτες» του

Βάζουν τα πράγματα

στη θέση τους οι Ρώσοι



Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, και τους «προστάτες» του εξαπέλυσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Μ. Σαακασβίλι για την απόφασή του να επιτεθεί στις 8 Αυγούστου κατά της Ν. Οσετίας και τον καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους Ρώσου, ο Γεωργιανός πρόεδρος «χρησιμοποιώντας μονίμως στρατιωτική βία εναντίον των λαών, που ήθελε κατά τις δηλώσεις του να δει στη σύνθεση του κράτους του, δεν τους άφησε άλλη επιλογή από το πώς να διασφαλίσουν την ασφάλεια και το δικαίωμα στην ύπαρξη μέσω του αυτοπροσδιορισμού τους ως ανεξαρτήτων κρατών».

Στο στόχαστρο της Μόσχας και οι δυτικές ηγεσίες: Όπως υπογραμμίζεται, «οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπόσχονται στον Μ. Σαακασβίλι προστασία από την πλευρά του ΝΑΤΟ, καλούν σε επανεξοπλισμό του καθεστώτος της Τιφλίδας και ήδη τον προμηθεύουν με νέες παρτίδες όπλων», γεγονός που όπως επισημαίνεται, αποτελεί «ευθεία πρόσκληση για νέους τυχοδιωκτισμούς».

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, στην οποία γίνεται ανασκόπηση της κρίσης με την Ν. Οσετία και την Αμπχαζία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και του πρώτου πολέμου εναντίον τους, που είχε κηρύξει ο τότε πρόεδρος της Γεωργίας Ζβιάντ Γκαμσαχούρντια, περιγράφεται η συγκρότηση των ειρηνευτικών σωμάτων (το 1992 στη Ν.Οσετία και το 1994 στην Αμπχαζία) που επικυρώθηκαν από τον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ και η ακύρωση της διπλωματικής διαδικασίας όταν –όπως αναφέρεται- «στα τέλη του 2003 με “επαναστατικό” τρόπο κατέλαβε την εξουσία ο Μ. Σαακασβίλι, ο οποίος άρχισε αμέσως να απειλεί με ένοπλη λύση του προβλήματος της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ αφήνει επίσης, υπονοούμενα για «μυστηριώδη θάνατο» του «ορθολογιστή» πρωθυπουργού της χώρας Ζουράμπ Ζβάνια το 2005, μετά τον οποίο ακυρώθηκε κάθε συμφωνία και αποδίδει ευθύνες για τις σημερινές εξελίξεις σε όσους «όλα αυτά τα χρόνια ενθάρρυναν το μιλιταριστικό καθεστώς του Μ. Σαακασβίλι, προμηθεύοντάς το με επιθετικό εξοπλισμό κατά παράβαση των κανόνων του ΟΑΣΕ και της Ε.Ε.».

«Η Ρωσία έχει αισθήματα ειλικρινούς φιλίας και συμπάθειας προς τον λαό της Γεωργίας, διακατέχεται δε από τη βεβαιότητα ότι αργά ή γρήγορα θα έχει ηγεσία αξιοπρεπή που να ενδιαφέρεται αληθινά για την τύχη του λαού της Γεωργίας», σημειώνεται τέλος, στο ανακοινωθέν του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πρέπει να ενωθούμε με τα αρχαία μας ξαδέλφια, Αλβανούς, Ρουμανούς, Κολχιδούς, Αρμένους, και να διώξουμε τους καταπατητάς Σλάβους. Κάψε ράσα μούσια απο μεχμεδοτράγους. Ελλάς ανήκει εις δύση, δεν χρειάζεται σλαβοκουμουνοθρησκεύματα. Ζητωτές Παλαμά πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία. Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας να ασπασθούν τους Τούρκους.

    ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
    ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
    ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]