Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία Οσετίας-Αμπχαζίας


"Αναγκαίο για τη ασφάλειά τους"


Υπέρ της αναγνώρισης τάσσεται το κόμμα του Β. Πούτιν.
Με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η ρωσική Άνω Βουλή, ενέκρινε έκκληση προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να αναγνωρίσει η Ρωσία την ανεξαρτησία της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας, των δύο διεθνώς μη αναγνωρισμένων αποσχισθεισών από τη Γεωργία Δημοκρατιών.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν και οι 130 παρόντες Ρώσοι γερουσιαστές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σεργκέι Μιρόνοφ οι δύο Δημοκρατίες έχουν όλα τα δικαιώματα για διεθνή αναγνώριση, πολύ περισσότερο μετά τη γεωργιανή επίθεση της 8ης Αυγούστου κατά της Ν.Οσετίας. «Τα δικαιώματα της αυτονομίας και του αυτοπροσδιορισμού τους παραβιάστηκαν επανειλημμένως από το καθεστώς της Γεωργίας», είπε ο κ. Μιρόνοφ, σημειώνοντας ότι η απόφαση της ρωσικής Άνω Βουλής στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση των δύο λαών, οι οποίοι έχουν εκφραστεί με δημοψηφίσματα και λαϊκές συναθροίσεις υπέρ της ανεξαρτησίας τους.

«Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους είναι αναγκαία συνθήκη για την ασφάλειά τους», πρόσθεσε ο κ. Μιρόνοφ, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή απόφαση ιστορική. Τη σύντομη συνεδρίαση της ρωσικής Άνω Βουλής χαιρέτισαν με ομιλίες τους οι πρόεδροι της Ν.Οσετίας Εντουάρντ Κοκόιτι και της Αμπχαζίας Σεργκέι Μπαγκάψ, οι οποίοι υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον είπαν ότι «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής σε ενιαίο κράτος με τη Γεωργία» και ευχαρίστησαν τη Ρωσία και την κυβέρνησή της για τη στήριξη που τους παρέχει.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]