Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας



Τώρα αρχίζουν τα "όργανα"!


Αψηφώντας τις αμερικανικές πιέσεις, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μετβέντεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία αναγνωρίζει τη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία ως ανεξάρτητα κράτη.

«Υπέγραψα διατάγματα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας», δήλωσε ο Μετβέντεφ σε μήνυμα που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Όπως υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, οι δύο επαρχίες έχουν κάθε δικαίωμα να καθορίσουν οι ίδιες το μέλλον τους μετά τις γεωργιανές επιθέσεις.

Για απροκάλυπτη προσάρτηση εδαφών της Γεωργίας έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, στην πρώτη αντίδραση της Τιφλίδας μετά την ανακοίνωση του Ντιμίτρι Μετβέντεφ.

Νωρίτερα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ σε μία σειρά τομείς, μεταξύ των οποίων και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ παράλληλα αναβάλλεται η επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Ρωσία που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

«Δεν θα υπάρξουν πια κοινές στρατιωτικές ασκήσεις», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στη Συμμαχία, Ντμίτρι Ρογκόζιν, συμπληρώνοντας ότι θα ήταν σκόπιμο να σταματήσουν όλες οι συνεργασίες της χώρας του με το ΝΑΤΟ στον τομέα των ειρηνευτικών αποστολών «για τουλάχιστον έξι μήνες».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ατλαντική Συμμαχία στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον προς το παρόν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]