Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε σκληρή γλώσσα οι Ρώσοι ρίχνουν τις ευθύνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ


Μετβέντεφ: «Εμείς κάναμε



ό,τι έκαναν και τα άλλα κράτη



με το Κόσοβο και αλλού...»


«Εμείς κάναμε ό,τι έκαναν και τα άλλα κράτη με το Κόσοβο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μετβέντεφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, δικαιολογώντας έτσι την απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει τη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία. Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προμηθεύουν τη Γεωργία με όπλα, με πρόσχημα την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε για μία φορά ακόμη τον γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι για οργάνωση «γενοκτονίας» στη Νότιο Οσετία, υπογραμμίζοντας πως η Μόσχα εξαναγκάσθηκε ν’ αναλάβει δράση για να προστατεύσει τους κατοίκους της αυτονομημένης δημοκρατίας.

«Το σημαντικότερο είναι να υπερασπισθούμε τα δίκαια των ανθρώπων που ζουν στη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία», τόνισε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ρωσία διατήρησε «την ειρήνη και την γαλήνη στην περιοχή» τα τελευταία 17 χρόνια.

«Η Ρωσία εμπόδισε τις δολοφονίες στην περιοχή και πάσχισε για να διατηρήσει την ενότητα του γεωργιανού κράτους», όμως «μετά τη γενοκτονία, στην οποία έχει αποδυθεί το καθεστώς του Σαακασβίλι, η κατάσταση μεταβλήθηκε και το πιο σημαντικό ήταν να αποφευχθεί η ανθρωπιστική καταστροφή», παρατήρησε.

«Η Ρωσία -σημείωσε ο κ. Μετβέντεφ- βρέθηκε στην ανάγκη να σώσει τις ζωές ανθρώπων, για τους οποίους είμαστε υπεύθυνοι, διότι στην πλειονότητά τους είναι Ρώσοι πολίτες, και συνεπώς λάβαμε την απόφαση ν’ αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία των δύο αυτών κρατών».

«Εμείς κάναμε ό,τι έκαναν και τα άλλα κράτη με το Κόσοβο κι άλλα προβλήματα», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος .

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]