Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός είναι ο Τζόζεφ Μπάιντεν - Γιατί δεν τον θέλουν οι Τούρκοι

«Κάθε υπόσχεση που δίνουμε πρέπει να την τηρούμε. Εσείς τηρήσατε όλες τις υποσχέσεις σας απέναντί μου. Εύχομαι να μπορέσω να πράξω κι εγώ το ίδιο»

Έχει κοντραριστεί άπειρες φορές με ξένους ηγέτες και δεν έκρυψε την απέχθειά του προς τον Μπουλέντ Ετσεβίτ, όταν τον άκουσε σε κλειστή συνεδρίαση στη Γερουσία, να επιχαίρει για την εισβολή στην Κύπρο. Ήταν κάθετα αντίθετος και με την πολιτική του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στα Βαλκάνια. Είναι απόλυτος στις απόψεις του, ιδιαίτερα όταν θεωρεί ότι καταπατούνται τα ανθρώπινα και τα θρησκευτικά δικαιώματα.
Χάλκη
Σέβεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίο, και εκτιμά το γεγονός ότι, υπό αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, επιμένει να ακολουθεί τον δρόμο της σύνεσης και της λογικής. Στήριξε επανειλημμένα όλες τις θρησκευτικές και οικολογικές πρωτοβουλίες του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συχνά επαναφέρει το ζήτημα της άρνησης των τουρκικών αρχών να μην επιτρέψουν τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» - δήλωσε στο 23ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ - «για τη μεταχείριση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Καμία.
Δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες της υπόλοιπης Ευρώπης.
Δεν έχει καμία σχέση με τα όσα παραδέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και βασικές ευθύνες αναφορικά με την ελευθερία της θρησκείας.
Η Τουρκία με τη στάση της αρνείται την ιστορική αλήθεια.
Δεν μπορείς με κυβερνητικές αποφάσεις να σβήσεις Ιστορία αιώνων. Οι πολιτικές της Τουρκίας είναι κακές για τους πολίτες της χώρας.
Δεν μπορείς να παίζεις και να στηρίζεσαι στις διακρίσεις», τόνισε στο ακροατήριό του, το οποίο αποτελούσαν βασικά Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι τον άκουγαν να χρησιμοποιεί λόγια που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ούτε οι ίδιοι.
Η υπόθεση του Σκοπιανού τον έχει απασχολήσει από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του θέματος από την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία.
Παραμένει μέχρι σήμερα σταθερός στη θέση ότι η Ελλάδα έχει δίκιο, και στήριξε τις προσπάθειες του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τελευταία το «πάγωμα» του διορισμού του Αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια, Φίλιπ Ρίκερ.
Στην πρόσφατη διαπραγμάτευση του γραφείου του κ. Μενέντεζ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για το θέμα της ονομασίας και του αλυτρωτισμού, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος έδρασε καταλυτικά.
Σχέδιο Ανάν
Για το Κυπριακό, είναι επίσης απόλυτος. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε πως όποτε τον συναντούν, αναφέρεται στο πρόβλημα, ενώ είναι ενθαρρυμένος ότι η εκλογή του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια θα έχει θετική επίδραση στις διαπραγματεύσεις.
Οι ομογενείς που τον έχουν συναντήσει, υποστηρίζουν ότι για το σχέδιο του Κόφι Ανάν εκφράστηκε απαξιωτικά, όταν πληροφορήθηκε πως στην ουσία καταργούσε κάθε δημοκρατική διαδικασία.
Ο κ. Μπάιντεν πιστεύει ότι το πρόβλημα της Κύπρου «είναι η μόνη αληθινά ανεπίλυτη και κατάφωρη αδικία που υφίσταται σήμερα σε εκείνη την περιοχή του κόσμου».
Στο 23ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, το οποίο παρακολούθησε μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμα, είπε:
«Οι ΗΠΑ πρέπει να απαιτήσουν και να καταστήσουν απόλυτα ξεκάθαρο ότι η βάση για τη διμερή μας σχέση με την Τουρκία θα εξαρτηθεί άμεσα από τον τρόπο επίλυσης του Κυπριακού, την ολική απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων, τον τρόπο διευθέτησης των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, το πώς θα εξελιχτούν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί για πρόσβαση στο πετρέλαιο που τώρα εντοπίστηκε κυρίως στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, και βέβαια από τον τρόπο μεταχείρισης του Οικουμενικού Πατριάρχη».
Ιράκ
Τα τελευταία 20 χρόνια, ο γερουσιαστής του Ντελαγουέαρ αποτελεί τη φωνή των Δημοκρατικών σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.
Δεν διαφώνησε με τον πόλεμο εναντίον του Σαντάμ Χουσεϊν, αλλά πολύ νωρίς διόρθωσε το λάθος του, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, και πάλεψε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το Ιράκ. Ειδικά στο θέμα αυτό, επιχειρηματολόγησε υπέρ της τριχοτόμησης της χώρας, σε τρία κράτη: στο κουρδικό, το σουνιτικό και το σιιτικό.
Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να εξυπηρετήσει την Ουάσιγκτον, απαγορεύοντας τη διέλευση των αμερικανικών στρατευμάτων από το έδαφός της, κυριαρχήθηκε από οργή, για το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν η αποδέκτης δισεκατομμυρίων δολαρίων βοήθειας, χωρίς να προσφέρει τίποτα στην Αμερική.
«Σήμερα, η θέση του προέδρου Μπους έναντι της Τουρκίας έχει εξασθενήσει», υποστήριξε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι στην Άγκυρα δεν λαμβάνουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον. «Να μην περιμένετε τίποτα από τον πρόεδρο Μπους», είχε τονίσει στους Ελληνοαμερικανούς υποστηρικτές του, καταλήγοντας ως εξής: «Ελπίζω να εκλεγεί ένας πρόεδρος που θα δεσμευθεί και θα είναι διατεθειμένος να αναλάβει κάποια ρίσκα για να προχωρήσει τη διαδικασία» (επίλυσης του Κυπριακού)...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]