Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμβουλές σε πρωτοετείς για τη μίσθωση διαμερίσματος

Θηλιά για τους χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές αποτελεί το ύψος των ενοικίων σε μικρά διαμερίσματα, αλλά και η απαράδεκτη εικόνα που έχει η αγορά της Αθήνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών το οποίο συμβουλεύει τους φοιτητές:
- Να υπογράφουν πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή τον πληρεξούσιό του και να μην κάνουν ποτέ προφορικές συμφωνίες.
- Να μην προκαταβάλουν ούτε ένα ευρώ σε διάφορες δήθεν εταιρείες συμβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών, οι οποίες αυτήν την περίοδο εξαπατούν τους ανυποψίαστους φοιτητές και θησαυρίζουν σε βάρος τους.
- Να απευθύνονται σε κτηματομεσίτες για εξεύρεση κατοικίας, οι οποίοι εξοφλούνται μετά το πέρας του συμβολαίου της μίσθωσης.
- Να ελέγχουν το διαμέρισμα για τυχόν τεχνικά προβλήματα (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, θέρμανση κλπ).
- Να ρωτούν για το ποσοστό που θα πληρώσουν στα κοινόχρηστα, όπως και για άλλες δαπάνες.
- Να διαπραγματεύονται το ύψος του μισθώματος.
- Να βλέπουν αρκετές κατοικίες, πριν καταλήξουν.
- Να μην βιάζονται να συμφωνήσουν και να αναζητούν κατοικίες που βρίσκονται μακριά από τις Σχολές, αρκεί οι περιοχές αυτές να έχουν καλή συγκοινωνία.
Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ, είναι η συγκατοίκηση δύο ή τριών ατόμων σε σπίτια με πολλά δωμάτια, τα οποία είναι φθηνότερα σε σύγκριση με τις γκαρσονιέρες και τα δυάρια.
Σε ορισμένες περιπτώσεις φοιτητών υπάρχει οικονομική αρωγή, που βασίζεται στην κρατική μέριμνα. Η παροχή δωρεάν σίτισης στους σπουδαστές, των οποίων το οικογενειακό τους εισόδημα ανέρχεται μέχρι τα 30.000 ευρώ, αποτελεί βοήθημα στην οικονομική δυσχέρεια. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ το χρόνο δίνεται σε όλους τους φοιτητές, εφόσον διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτή της κυρίας κατοικίας τους και πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις για την καταβολή του:
- Εάν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 30.000 ευρώ και το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.
- Να μην υπάρχει κατοικία μεγαλύτερη από 200 τ.μ. στην οικογένεια του δικαιούχου. Εξαιρούνται τα χωριά με πληθυσμό κάτω από 3.000 κατοίκους.
- Η επιτυχία τουλάχιστον στα μισά μαθήματα του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του προηγούμενου έτους. Για το πρώτο έτος αρκεί μόνο η εγγραφή
Δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στην εφορία είναι δυο:
- Πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει ο φοιτητής για την κατάσταση των σπουδών του.
- Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στο τόπο φοίτησης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]