Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η Ρωσία δεν φοβάται ένα νέο "ψυχρό πόλεμο" με τη Δύση»

Το μήνυμα στάλθηκε

με αποφασιστικότητα


Η Ρωσία δεν φοβάται τίποτα, ούτε και ένα νέο «ψυχρό πόλεμο» με τη Δύση, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
«Δεν φοβόμαστε τίποτα, ούτε ένα "ψυχρό πόλεμο". Βεβαίως, δεν τον επιθυμούμε», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.
«Στην προκειμένη περίπτωση», πρόσθεσε, «ολα εξαρτώνται από τους εταίρους μας, από την παγκόσμια κοινότητα και τους εταίρους μας στη Δύση». «Αν οι Δυτικοί επιθυμούν να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, θα καταλάβουν τους λόγους της απόφασής μας», τόνισε αναφερόμενος στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
Επιπρόσθετα, ο κ. Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η Ρωσία τήρησε πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η Γαλλία, αναφορικά με την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Γεωργία.
Δεν αντιμετωπίζεται ενδεχόμενο συγχώνευσης με Αμπχαζία - Ν.Οσετία
Με τη σειρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε τα περί διεθνούς απομόνωσης της χώρας του μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
«Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να φοβόμαστε πραγματικά την απομόνωση. Δεν πιστεύω ότι η απομόνωση είναι κάτι επικείμενο», εκτίμησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα πρυτανεύσει η κοινή λογική» και όχι ένα «σενάριο συντέλειας του κόσμου».
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου με ξένους δημοσιογράφους, ο κ. Λαβρόφ σημείωσε πως η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία. «Το θέμα δεν τέθηκε σε μας (από τους ηγέτες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας) και δεν νομίζω ότι θα τεθεί», είπε.
Περί αποχώρησης
Όσο για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα γεωργιανά εδάφη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής: Τα ρωσικά στρατεύματα -είπε- θα αποχωρήσουν από την κεντρική Γεωργία μόλις υπάρξει ένα αποτελεσματικό διεθνές σύστημα για τη διατήρηση της ειρήνης.
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ένα διεθνές καθεστώς το οποίο θα είναι επαρκώς αποτελεσματικό, και αν είναι αποτελεσματικό, τότε πιστεύω ότι θα αποσυρθούμε», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ.
Προς το παρόν -πρόσθεσε- «η Μόσχα επιθυμεί να διατηρήσει τις δυνάμεις της στις ζώνες ασφαλείας γύρω από τις δύο -υπό απόσχιση- επαρχίες, «ώστε να στείλει μία πρώτη προειδοποίηση, σε περίπτωση που η Γεωργία ξεκινήσει μία νέα στρατιωτική περιπέτεια».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]