Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον Μιλοσόσκι η σκυτάλη των προκλήσεων

Ο Μιλόσοσκι ανέλαβε

να διατηρήσει την ένταση

Ο Γκρούεφσκι είναι σε διακοπές;


Συνεχίζουν τα Σκόπια να υποδαυλίζουν την ένταση και να ανεβάζουν τους τόνους στην αντιπαράθεση με την Αθήνα, καθώς με νέες δηλώσεις αυτή τη φορά του ΥΠΕΞ, Αν. Μιλοσόσκι, αποδίδεται στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα η ευθύνη για το αδιέξοδο της διαδικασίας υπό τον κ. Νίμιτς. Μιλώντας στο Κανάλι 5 ο κ. Μιλοσόσκι απέδωσε τις προχθεσινές δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στην «προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η Μακεδονία και η υπόθεση του ονόματος για να καλύψει τις συνέπειες από τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς που συγκλονίζουν τη χώρα».
Ο κ. Μιλοσόσκι συνέχισε τονίζοντας ότι η στάση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις έχει μονο έναν σκοπό, τη «διάλυση της εθνικής κυριαρχίας, αξιοπρέπειας και του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμου και προσθέτοντας σε αυτά τα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα και την κακή κατάσταση της οικονομίας, διαπιστώνει κανείς για ποιο λόγο οι συνομιλίες βρίσκονται στο σημείο αυτό...».
Τα Σκόπια, έχοντας αντιληφθεί ότι οι αναφορές στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα προκαλούν εκνευρισμό στην κυβέρνηση, παίζουν το χαρτί αυτό, ώστε να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν στη διαπραγμάτευση.
Πάντως μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για το περιεχόμενο των ιδεών του κ. Νίμιτς, έχει ενδιαφέρον να επισημανθεί ότι, παρά το γεγονός πως κάποιες ιδέες φαίνεται να προσεγγίζουν την ελληνική θέση, υπάρχουν σοβαρά γκρίζα σημεία.
Στην ιδέα δηλαδή που εξόργισε τον κ. Γκρούεφσκι για υιοθέτηση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις διεθνείς χρήσεις και διατήρηση στο εσωτερικό του συνταγματικού ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανάβει ουσιαστικά το πράσινο φως και με τις ευλογίες μάλιστα της Ελλάδας για διατήρηση και νομιμοποίηση του «μακεδονισμού», μέσω κρατικής οντότητας, που θεσπίζει συνταγματικά «μακεδονική εθνότητα», «μακεδονική γλώσσα» και δηλώνει το νόμιμο ενδιαφέρον για τις «μακεδονικές μειονότητες» σε γειτονικές χώρες.
Στην Αθήνα «θερμαίνεται» το εσωτερικό μέτωπο, καθώς ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη χάραξης νέας στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική.
«Τόσο η στάση της εθνικιστικής ηγεσίας των Σκοπίων που τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες όσο και οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον Καύκασο, αλλά και στην Τουρκία και στο Κυπριακό, επιβάλλουν να επανεξετάσουμε την εθνική στρατηγική μας, στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης» τόνισε ο κ. Λοβέρδος («Φλας»).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]