Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γεωργία: Μία αυτοπυροδοτούμενη βόμβα made in...



Προκαλούν το τέλος τους;


Ο Σαακασβίλι ποντάρει και πάλι...


Κινήσεις του Γεωργιανού στρατού κοντά στα σύνορα με την Αμπχαζία κατήγγειλε σήμερα η Ρωσία με την βεβαιότητα πως προετοιμάζεται επίθεση από τον Γεωργιανό στρατό.

Την ίδια στιγμή ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ κινούνται προς την Γεωργία. Τα πλοία αυτά φέρουν πυραύλους Κρουζ και ισχυρή δύναμη πυρός. Αυτό φαίνεται πως «ξσήκωσε» τους Γεωργιανούς, που θέλουν πλέον ολοφάνερα να παίξουν τον ρόλο της νάρκης προκειμένου να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Μεντβέντεφ και τον Πούτιν.

Ίσως να αγνοούν οι Γεωργιανοί πως οι δύο ισχυροί άνδρες της Ρωσίας δείχνουν αρκετά αποφασισμένοι να μην ανεχθούν οποιαδήποτε κίνηση εναντίον τους και πως σκοπό έχουν, όπως το διαμήνυσαν άλλωστε, να τσακίσουν οποιονδήποτε δεν σεβαστεί έστω και ένα Ρώσο πολίτη…

Η κίνηση Γεωργιανών ειδικών επιχειρήσεων στρατιωτικών ομάδων μέσα στην Οσετία ασφαλώς και θα φέρει αντιδράσεις από την μεριά των Ρώσων και θα τους δώσει την αφορμή να τελειώσουν αυτό που κατά την έναρξη της Ολυμπιάδας άρχισαν. «Προς παραδειγματισμό» των πάντων, θα είναι η απάντηση αυτή και σοφό εκ μέρους της δύσης (ΗΠΑ) θα ήταν να μείνουν μακριά από τον Γεωργιανό πρόεδρο (που θα πρέπει να συρθεί στο Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία) και να σταματήσουν να τον «βάζουν μπροστά» στην ρωσική πολεμική μηχανή, για να προκαλέσουν την αντίδραση των Ρώσων.

Οι διαθέσεις αυτοκαταστροφής, που προφανώς διέπουν τον Γεωργιανό πρόεδρο Σαακασβίλι, είναι απολύτως βέβαιο πως θα λειτουργήσουν ως νάρκη μέσα στο ίδιο του το κράτος, γεγονός που οφείλει να το γνωρίζει πολύ καλά. Ίσως βέβαια να ελπίζει και πάλι στην παρέμβαση των δυτικών ή της Ουκρανίας, ελπίζοντας πως θα συμπαρασύρει και άλλους στο μέτωπο που έχει ανοίξει κατά της Ρωσίας.

Η απόλυτη σιωπή που έχει επιβληθεί από τα ΜΜΕ σχετικά με τις κινήσεις των πολεμικών πλοίων που πλέουν προς την Γεωργία, μόνο υποψίες μπορεί να κινήσει. Υποψίες τέτοιες μάλιστα που (καθώς έρχονται συνέχεια ειδήσεις για κινήσεις γεωργιανών στην Ν. Οσετία, αλλά και στα σύνορα της Αμπχαζίας) οδηγούν σε βεβαιότητα πως έχουν παρθεί εκείνες οι αποφάσεις που θα φέρουν μία σύγκρουση αρκετά ισχυρή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ευελπιστώντας πως η σημερινή νύχτα θα κυλήσει ήρεμα, αλλά και πως η αυριανή μέρα δεν θα είναι μέρα έναρξης ενός νέου και ισχυρότερου πολέμου, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να αναφερθούμε στο σοβαρότατο του θέματος, που ίσως να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε εξελίξεις για τις οποίες κανείς δεν θα νιώθει ευχάριστα.

Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]