Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η λογική του καθωσπρεπισμού και η λογική του σκοταδισμού!




Η λογική κατά της θρησκείας…


Η σύγκρουση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Πολλές φορές τα δύο «στρατόπεδα» έχουν βρεθεί σε θέσεις μάχης, και κάποιες φορές (μεσαιωνικός καθολικισμός) συγκρούστηκαν χωρίς λογική και το πλήρωσαν ανθρώπινες ζωές.
Το ατόπημα της σύγκρουσης, αντί της συμβίωσης, επαναλαμβάνεται και μέσα από τις στήλες της «Καθημερινής», όπου περισπούδαστη δημοσιογράφος, χωρίς αιδώ, αποκαλεί σκοταδιστές τους γονείς εκείνους που επιθυμούν τα παιδιά ΤΟΥΣ (και όχι τα δικά της παιδιά) να παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών ευελπιστώντας πως θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για τον Θεό και τις ανά τον κόσμο θρησκείες, να γνωρίσουν καλύτερα την πίστη την δική τους και των προγόνων τους, να μάθουν και όχι να πάθουν εξαιτίας της άγνοιας περί Θεού!
Όπως όμως η αρθρογράφος αποδεικνύει, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και δίχως να αντισταθμίσει την λογική του «ευαίσθητου προσωπικού δεδομένου», η λογική της αποχής από τη γνώση είναι ανώτερη ακόμη και από την ίδια τη γνώση. Πασιφανέστατο είναι πως ο σκοταδισμός και φυσικά δεν βρίσκεται στις τάξεις των γονέων, αλλά στην πένα (ή πληκτρολόγιο) της αδόκιμης και άθεης δημοσιογράφου, που αμαυρώνει όσους βρίσκονται στην αντίπερα όχθη της δικής της λογικής και απαιτεί (ουσιαστικά απειλώντας και προσβάλλοντας) να κατανοήσουμε πως το μάθημα των Θρησκευτικών είναι η αιτία της χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και ίσως η θρησκεία να είναι η αιτία όλων των δεινών της χώρας μας!
Αν και δεν φταίει η θρησκεία για το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων, η οπισθοδρομικότητα και η χαμηλής νοημοσύνης και αντίληψης παιδεία είναι πασιφανέστατη στις γραμμές που τόλμησε να δημοσιεύσει η εφημερίδα, προσβάλλοντας την δημοσιογράφο, την αρχισυνταξία, αλλά κυρίως την λογική και την ηθική των αναγνωστών αυτού του ευτράπελου κειμένου!!! Στην περίπτωση αυτή, η Παιδεία δεν στάθηκε στο ύψος της, γιατί δεν έμαθε σε όλους τους υπεύθυνους ή συνυπεύθυνους του αρθριδίου πως, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο δεν είναι υπόθεση θρησκεύματος, αλλά βασική ανθρώπινη και δημοκρατική υποχρέωση!!!
Αλλά όταν γίνεται περί δημοκρατίας λόγος, τότε ακολουθούν κείμενα όπως το παρακάτω, έχω την εντύπωση πως τελικά η δημοκρατία βάλλεται, εκβιάζεται και παραχαράσσεται σύμφωνα με τις βουλές και τις στρεβλές απόψεις του οποιουδήποτε παραμορφωμένου δημοσιογράφου, που τολμά να καταγγείλει ως οπισθοδρομούντες όλους όσους ΔΕΝ συμβαδίζουν με την δική του φτωχή (ή πονηρή) λογική.
Αλήθεια, έχει σκεφτεί ποτέ ο «δημοσιογράφος» μήπως η οπισθοδρόμηση και η σύνθλιψη των πάντων είναι από την δική του πλευρά;…
Το κείμενο
«Στην Ελλάδα του 2008 όμως η οπισθοδρόμηση καλά κρατεί. Ειδικά στα σχολεία, όπου τα παιδιά διδάσκονται παράλληλα με το Big Bang, τη δημιουργία της πλάσης Του ή... του, τέλος πάντων. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα με βάση την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μη παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών από μαθητές με μια απλή δήλωση -«χωρίς αιτιολογία»- να προστατεύσουν μόνοι τους τα παιδιά τους από τον σκοταδισμό. Κανονικά όμως αυτό δεν θα έπρεπε να είναι έργο της Πολιτείας; Σε πρόσφατη ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων για τα νέα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών, επισημάνθηκε ότι «ανατρέπουν ιδεολογικά τις βάσεις και κατευθύνσεις της μακροχρόνιας και δοκιμασμένης Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής. Καταργούν η μειώνουν τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος και το μεταβάλλουν βαθμηδόν σε ουδέτερη θρησκειολογία. Ικανοποιούν εσπευσμένα και αδικαιολόγητα τα αιτήματα της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας και οδηγούν, όπως επισημάνθηκε για το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, σε γενοκτονία της μνήμης, εθνικής και θρησκευτικής. Προτείνεται να ξεκαθαρίσουν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, αν συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο παιδείας και προς ποια κατεύθυνση θα χαράξουν τη γραμμή πλεύσεως». Οσο η Εκκλησία θεωρεί ότι έχει λόγο σε θέματα εγχειριδίων και εκβιάζει κόμματα και πολιτικούς με... αφορισμό, η αναβάθμιση της μέσης εκπαίδευσης, στην οποία τόση έμφαση δίνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θα παραμένει όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για την Ελλάδα».
Ο περαιτέρω σχολιασμός των γραφομένων της «αιρετικής» δημοσιογράφου (χρησιμοποιώ την λέξη αίρεση επειδή είναι πολύ κοντά στον αφορισμό, που τόσο εύκολα τον «επιστρατεύεται» στο παραπάνω ρυπαρογράφημα), ανήκει στους αναγνώστες και μόνο σε αυτούς. Ως αναγνώστης άλλωστε τόλμησα να δημοσιοποιήσω κι εγώ την άποψή μου, που σίγουρα δεν θα είναι αρεστή στους καθωσπρεπιστές και βιαστές του πνεύματος… αλλά θα πρέπει να αποδεχθούν και τον αντίλογο στις «λογικοφανείς» ή παράλογες απόψεις τους.

Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Στόχος του εκσυγχρονιστικού πνεύματος είναι πλέον η θρησκεία! Και το κατανοώ απόλυτα, όπως όλοι εσείς... Βλέπετε, είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να "πέσει" προκειμένου να μην μπορεί να συσπειρώνει τους ανθρώπους. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιθυμεί τον διαμελισμό των πάντων, προκειμένου ο άνθρωπος χωρίς καμία άμυνα ή βοήθεια να βρεθεί έρμαιο πραγματικό αυτών που επιβουλεύονται την ελευθερία και την ευτυχία του... Και ο νοών νωείτω...
Τελικά η Ξένια Κουναλάκη που γράφει κατά των Θρησκευτικών στην "Καθημερινή" είναι η κόρη του πρώην βουλευτή και γνωστού αριστερού Πέτρου Κουναλάκη (μην μας πει μόνο ότι πάει εκκλησία και όλα αυτά και ότι πιστεύει περισσότερο από όλους κτλ)!
Έτσι εξηγείται ο τρόπος που γράφει κατά του βιβλίου των Θρησκευτικών. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις... Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει...
Της φάνηκαν της κυρίας τόσο αστεία όσα γράφει το βιβλίο για την πλάση και τον Θεό που ήθελε να τα μοιραστεί με τον κόσμο.
Καλό θα ήταν αυτά τα θέματα να τα συζητάτε με τον μπαμπά και μην κάνετε αναφορές σε θέματα θρησκείας που προφανώς δεν γνωρίζετε.
Το σημερινό άρθρο που δημοσιεύσαμε ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ειρωνικό. Και όταν μιλάμε για την θρησκεία του άλλου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]