Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι γίνεται στη Μαύρη Θάλασσα; ΝΑΤΟικά πλοία με βαρύ οπλισμό και πυραύλους συγκεντρώνονται



Άρχισαν πάλι οι Γεωργιανοί;



Σύμφωνα με καταγγελίες του υπουργού άμυνας την Ν. Οσσετίας τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, 60 κομάντος του γεωργιανού στρατού εισέβαλαν στο χωριό Mosabruni στη Ν. Οσσετία και το κατέλαβαν
Την Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώνουν από διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών, η Γεωργία σχεδιάζει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Αμπχαζίας. Οι πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως σοβαρές από τη Ρωσία και μιλούν για επίθεση και προσπάθεια κατάληψης της πρωτεύουσας της Αμπχαζίας, το Σοχούμι.

Η Ρωσία έχει εκφράσει την ανησυχία της για την αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Η ρωσική πλευρά κάνει λόγο για συνολικά εννιά νατοϊκά πλοία, πέντε από τα οποία βρίσκονται ήδη στη Μαύρη Θάλασσα και τα υπόλοιπα κατευθύνονται προς τα εκεί και τα οποία φέρουν πάνω από 100 πυραύλους Τόμαχοκ τύπου Κρουζ και πυραύλους επιφανείας επιφανείας Χαρπούν.
Να θυμίσουμε ότι στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται ήδη τα USS McFaul, το Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής, το πολωνικό General Pulaski, το γερμανικό FGS Luebeck και το ισπανικό Admiral Juan de Borbon. Πέρασε επίσης από τα στενά του Βοσπόρου το USS Taylor, ενώ αναμένεται και το USS Mount Whitney.
Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε να μην συμμετέχει σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Ρωσία. Η άσκηση με την ονομασία Balex Delta ήταν προγραμματισμένη για τις 26-28 Αυγούστου στην περιοχή του Καλίνιγκραντ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]