Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κοτζιάς απειλεί με παραίτηση, κρίση στην Κυβέρνηση


Με παραίτηση απειλεί ο υπουργός Εξωτερικών μετά τα όσα έγιναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο θεωρώντας πως δεν έτυχε της απαραίτητης κάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα στη κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση με άγνωστα πλέον τα επόμενα βήματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο σε έξαλλη σχεδόν κατάσταση μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ και μάλιστα μετέφερε τη δυσαρέσκειά του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο συναντήθηκε αργά το απόγευμα.

Αν και οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα και Κοτζιά πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η στάση που επέδειξε ο Πρωθυπουργός προβλημάτισε τον υπουργό Εξωτερικών που θεωρεί ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα που λέγεται Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς φέρεται να επισημαίνει ότι ακόμη και ένα διαζύγιο αυτή τη στιγμή με τον Πάνο Καμμένο θα ωφελούσε την κυβέρνηση, αφού θεωρεί βέβαιο πως υπάρχουν οι πρόθυμοι που θα τη στηρίξουν κυρίως σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε άλλα ζητήματα.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου σύμφωνα με την οποία η στάση του Π. Καμμένου δεν έχει ενοχλήσει τον Πρωθυπουργό δύναται να προκαλέσει νέα δεδομένα.


Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός από την εικόνα που μεταφέρεται προς τα έξω καθώς και από το γεγονός ότι η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να δοθεί η εντύπωση πως ο Πάνος Καμμένος δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μετατράπηκε σε ήττα ως προς το προφίλ του αφού πέρασε η εικόνα ενός αδύναμου Αλέξη Τσίπρα που εκλιπαρεί τους υπουργούς να μην τον ρίξουν.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση και ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να αντιμετωπίζει πλέον ανοιχτά το δίλημμα πως θα συνεχίσει. Σε κάθε περίπτωση το αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας έχει καταρρεύσει με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την ίδια την χώρα.

Είτε ο Νίκος Κοτζιάς υλοποιήσει τις απειλές του είτε όχι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους διαλόγους στο υπουργικό συμβούλιο και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος Καμμένος έθεσε θέμα διαχείρισης μυστικών κονδυλίων από το ΥΠΕΞ η συνέχιση της κυβέρνησης με αυτή τη μορφή καθίσταται σχεδόν δύσκολη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο ολα αυτα γινεται κατανοητο,οτι το "plan b" ειτε ειναι αμερικανικης προελευσης ειτε οι

    Αμερικανοι συμφωνουν με τον "εφευρετη".

    Και φαινεται να συμφωνουν τοσο ο τσιπρας οσο και ο Πανουλης.

    Οσο για τον μπουγατσοφαγο,προτου δηλωσει την παραιτηση του,εκκρεμουν κατηγοριες για εθνικη

    προδοσια εις βαρος του Ελληνικου λαου. Οποτε ας μην απομακρυνθει εκτος συνορων.

    Η συμμαχια Συριζα-βορθοποταμιου φαινεται δυσκολη,διοτι οι ποταμισιοι ειχαν αποδειξει στο

    παρελθον οτι παρολο που ησαν εθνομηδενιστες ησαν ταυτοχρονα χαφιεδες των γαλαζοπρασινων σε

    θεματα διαπλοκης και εξωτερικης πολιτικης.

    Εξαλλου,τον τελευταιο λογο σε "συνεργασιες" τον εχουν οι ΗΠΑ και μαλλον η συνεργασια

    αλεξη -πανουλη φαινεται εγκεκριμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]