Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικός Τύπος: Στην παγίδα της μερικής απασχόλησης η Ελλάδα


Επικαλούμενη «υπολογισμούς της Κομισιόν» η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μέχρι το 2060 «πρέπει να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 71 χρόνια»

Οπως μεταδίδει η DW η εφημερίδα σημειώνει πως αυτό θα συμβεί «διαφορετικά τα συνταξιοδοτικά ταμεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν» αφού «οι περίπου 600.000 εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης βρίσκονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα προβλήματα: εξαιτίας των χαμηλών μισθών πολλοί από αυτούς δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν τόσο ώστε να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συντάξεις»

Στο άρθρο της με τίτλο «Οι Έλληνες στην παγίδα της μερικής απασχόλησης» η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας υποστηρίζοντας πως ναι μεν η ανεργία πέφτει σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο του 2018, εν τούτοις οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι «κακοπληρωμένες» και «μερικής και εποχικής απασχόλησης».

Υποστηρίζει ακόμη πως η μείωση της ανεργίας αφορά διαστήματα και δεν είναι συνολική τονίζοντας πως «Η τάση προς τη μερική απασχόληση επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά ταμεία επειδή μειώνονται οι εισφορές»


Σχολιάζει επίσης ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα «βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλες προκλήσεις» και αυτό διότι «η δημογραφική εξέλιξη στη χώρα είναι από τις χειρότερες στην ΕΕ» ενώ προσθέτει πως «ενας από τους λόγους είναι και κρίση η οποία οδήγησε σε αισθητή μείωση των γεννήσεων».

Επικαλείται τέλος τον οικονομολόγο Σάββα Ρομπόλη ο οποίος «κάνει λόγο για μια ‘κοινωνική ωρολογιακή βόμβα' και προειδοποιεί ότι η ‘έρχεται έκρηξη της φτώχειας'».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]