Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, αργοπεθαίνει!


Γράφει ο Πέτρος Λάζος

Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, έχει ξεχάσει ποιο είναι το νόημα της λέξης...

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κύριος Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προφήτεψε και ανέκραξε "Μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές σύντροφοι, αν στείλουμε μερικούς στην φυλακή". Προσέξτε, δεν είπε "να τους στείλουμε στη Δικαιοσύνη" ή "να τους πάμε στον Εισαγγελέα"! Όχι! Είπε "να τους στείλουμε φυλακή"! Πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, δηλαδή "εμείς να στείλουμε", δηλαδή "η κυβέρνηση να στείλει"!

Προφανώς κανένας δεν έχει μιλήσει στον κύριο υπουργό για τη Διάκριση των Εξουσιών και για τη Δημοκρατία. Ούτε στο Δημοτικό, ούτε στο Γυμνάσιο, ούτε στο Λύκειο και οπωσδήποτε όχι στην Ιατρική Σχολή!

Θα περίμενε κανείς να υπάρξει κάποια καταδίκη, κάποια επίπληξη από το κυβερνών κόμμα. Έστω για να ενημερωθεί και ν’ αφυπνισθεί ο Παύλος Πολάκης, και μόνον. Μάταια. Δεν κουνήθηκε φύλλο, δεν άλλαξε καν κάποιος πλευρό, μέσα στον μακάριο αντιδημοκρατικό ύπνο της κυβέρνησης.

Μοναδική κυβερνητική αντίδραση υπήρξε ν’ αναρωτηθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Παπαγγελόπουλος "εάν παρεξηγήσαμε" τον συνάδελφό του. "Μήπως δεν εκφράζει πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά με "brutal" τρόπο εκφράζει την αγωνία του για απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας των ενόχων;" ήταν η φράση του...


Καλύτερα να μην αναρωτηθούμε τι θα συνέβαινε σε μια αντίστοιχη περίπτωση, σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα. Θα πάθουμε βαθιά και βαριά κατάθλιψη...

Η "αναρχική συλλογικότητα" Ρουβίκωνας έφτιαξε και άνοιξε γραφεία, σε χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Χωρίς να έχει την οποιαδήποτε άδεια, φανερή σχέση με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Φιλοσοφική ή κάποια ακαδημαϊκή ιδιότητα. Η Πρυτανική Αρχή συγκάλεσε συμβούλιο και αποφάσισε ότι η συλλογικότητα πρέπει να απομακρυνθεί. Χωρίς να περιγράφει τον τρόπο ή να δίνει μια κάποια ένδειξη.

Ως γνωστόν, με βάση τον νόμο, θα πρέπει να δοθεί η άδεια των Πρυτανικών αρχών για να εισέλθει σε χώρο ΑΕΙ, ακόμη και αστυνομικό κουνούπι. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο Ρουβίκωνας θ’ αποχωρήσει οικειοθελώς; Ή πως η Πρυτανική Αρχή, έστω εκούσα άκουσα, θα καλέσει την αστυνομία να εκτελέσει την απόφαση της;

Η υπόθεση όμως, έχει επίσης ένα ενδιαφέρον παρακλάδι. Το πρωί της Τρίτης, 50 φοιτητές εγκλώβισαν 30 ακαδημαϊκούς σε αίθουσα του Καποδιστριακού και ζήτησαν να μην αποφασίσουν οι Πρυτανικές Αρχές για τον Ρουβίκωνα. Μετά την ακρόαση των αιτημάτων, αποχώρησαν αφήνοντας τους καθηγητές "ελεύθερους".

Μέχρι εδώ, όλα εντάξει! Τουλάχιστον για την εποχή και τη χώρα που ζούμε. Στην "φοιτητομάνα" Αγγλία π.χ. θα είχαμε διαπίστωση ποινικών αδικημάτων, έφιππη αστυνομία (έχουν λίγο βαρύ χέρι τα παιδιά αυτά συνήθως) και μετά δικαστήρια! Αλλά στην Ελλάδα του 2018, λέμε όλα εντάξει!

Χρειάζεται πάντως να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι, στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υπήρχε καν θέμα με μια "αναρχική συλλογικότητα" να καταλαμβάνει κάποιον χώρο χωρίς άδειες κ.λπ. Εκεί αυτά, απλά δεν συμβαίνουν!

Το ωραίο (και ακραίο) της περίπτωσης προέρχεται από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Γιώργο Κυρίτση. Ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για τον εγκλωβισμό των ακαδημαϊκών, αποφάνθηκε ότι "Αυτά είναι φοιτητικές διαδικασίες"!

Ο κύριος αυτός είναι δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και παρέχει πολιτική κάλυψη σε όχλο που παρανομεί. Αλλά δεν συμβαίνει τίποτα, δεν αντιδρά κανείς! Δεν κουνιέται φύλλο! Το Σύνταγμα υπάρχει για να λέμε ότι υπάρχει, ότι έχουμε Καταστατικό Χάρτη της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όχι για να το εφαρμόζουμε! Δυστυχώς...

Μια ορδή από δεκάδες μπαχαλάκηδες (οι μαρτυρίες μιλούν για αριθμό από 50 έως 70) πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση, με δεκάδες βόμβες Μολότωφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Οι αστυνομικοί στο περιστατικό διαβλέπουν θέληση να υπάρξουν νεκροί συνάδελφοι τους.

Επαναλαμβάνω! Για λόγους πλήρους και ολοκληρωμένης εμπέδωσης. Καταδρομική επίθεση δεκάδων μπαχαλάκηδων, πάρτυ με Μολότωφ, βράδυ Δευτέρας, καταμεσής στην Αθήνα! Φυσικά, πέρα από μερικές κορώνες στα ΜΜΕ, και πάλι δεν έτρεξε κάστανο! Τίποτα! Κιχ δεν ακούστηκε! Είπαμε, το Σύνταγμα μόνον για το θεαθήναι!

Πήγε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Τμήμα Ομονοίας, πήγε και η αρμόδια υπουργός κυρία Γεροβασίλη, έκαναν δηλώσεις και "τέλος της σεμνής ταύτης εορτής"! Και ο μεν πρώτος, δεν έχει καμία περαιτέρω δυνατότητα από τον Νόμο. Άντε να φέρει το θέμα στη Βουλή και να υπάρξει πολιτική επίπληξη της κυβέρνησης, σε κάποιες ημέρες. Αυτά έχουν μόνον θεσμικό ρόλο και τα απτά αποτελέσματα είναι ελάχιστα, σε πρώτη επίδραση.

Η κυρία υπουργός όμως; Δεν είχε υποχρέωση να δώσει εντολή εκτεταμένων ερευνών, προσαγωγών και συλλήψεων; Ή έστω, να δώσει ειδική εντολή να έχουν δικαίωμα χρήσης των όπλων τους οι αστυνομικοί σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά την κρίση τους; Με ποια εμπιστοσύνη και με ποια αυτοπεποίθηση θα μπορέσουν εκτελέσουν το καθήκον τους σωστά, διαφορετικά; Όταν φοβούνται ακόμη και να κοιτάξουν τους μπαχαλάκηδες;

Σε ποια πολιτισμένη χώρα θα είχαμε τέτοιο περιστατικό και, είκοσι τέσσερις ώρες μετά, δεν θα υπήρχαν ύποπτοι συλληφθέντες; Σε ποια Μπανανία δεν θα είχε γίνει η πρωτεύουσα άνω κάτω για να βρεθούν οι ένοχοι, μετά από τέτοιο συμβάν στο κέντρο της πόλης; Τι είδους κάλυψη και από ποιον έχουν αυτοί οι τύποι, ώστε να μπορούν ν’ αδιαφορούν για τις συνέπειες, τόσο πολύ και τόσο φανερά;

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Είναι όμως και η χώρα στην οποία σκοτώνεται, πεθαίνει! Κάθε μέρα! Λίγο, λίγο! Με την ανοχή μας και την αδιαφορία μας...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]