Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μίτσκοσκι σε ΗΠΑ: «Ναι» στην ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. αλλά όχι ως χώρα ταπεινωμένη


Απάντηση στον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για εξωτερικές υποθέσεις Γουές Μίτσελ, ο οποίος με επιστολή του τον να αφήσει τους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών που απαιτούνται για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δίνει μέσω Facebook ο επικεφαλής του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Μέσω της ανάρτησής του ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια εκφράζει την ελπίδα σύντομα η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αλλά ως μια χώρα υπερήφανη και αξιοπρεπής και όχι ως μια χώρα ταπεινωμένη. Παράλληλα, εστιάζει στο γεγονός ότι η όλη διαδικασία διαπραγμάτευσης έγινε χωρίς μια αληθινή στρατηγική και με ψεύτικα μηνύματα, σημειώνοντας ότι το κόμμα του είχε αποκλειστεί από τη διαδικασία και ως εκ τούτου δεν είχε εξασφαλιστεί η απαιτούμενη συναίνεση.

Στη συνέχεια του κειμένου ο Μίτσκοσκι κάνει λόγο για δύο ξεχωριστά θέματα, την αποδοχή ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών και την βούληση ή μη των πολιτών για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., που είναι όπως σημειώνει και ο στρατηγικός στόχος της χώρας.


Ο επικεφαλής του VMRO κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα ότι θα φέρει εις πέρας μια διαδικασία την οποία όμως δεν μπορεί να ολοκληρώσει.

Σημειώνει επίσης ότι η Συμφωνία είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το VMRO-DPMNE.

«Αρνούμαι να αποδεχτώ τη συμφωνία καθώς δεν είναι αυτή η "Μακεδονία" στην οποία θέλουμε να ζούμε», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μίτσκοσκι και κάνει λόγο για πειθαρχικά μέτρα, κυρώσεις και απολύσεις υπαλλήλων στην κρατική διοίκηση, επειδή δεν στήριξαν τη Συμφωνία.

Σχολιάζοντας την παρότρυνση του Μίτσελ να δημιουργηθεί χώρος για τα μέλη του κοινοβουλίου ώστε να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για τη συνταγματική αναθεώρηση, ελεύθερα από απειλές βίας, τιμωρίας και άλλες μεθόδους εξαναγκασμού, ο Μίτσκοσκι απαντά ότι «αν υπάρχουν πληροφορίες για απειλές, εκβιασμούς ή απόπειρες να επηρεαστεί η κρίση βουλευτών, τότε αυτά προέρχονται από κύκλους ή άτομα εκτός του κόμματος μου και καταδικάζω αυτού του είδους τις πρακτικές».

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλείνει την ανάρτησή του λέγοντας ότι «επιθυμία του είναι να χτιστεί ένα μέλλον για την πατρίδα του, το οποίο θα στηρίζεται σε αρχές και μια έντιμη φιλία», ωστόσο «πιστεύει ακράδαντα στη δυνατότητα να λαμβάνει η ίδια η χώρα αποφάσεις».

Εκφράζει τέλος την ελπίδα για συνέχιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ στην κατεύθυνση της υποστήριξης και υλοποίησης στρατηγικών πολιτικών προτεραιοτήτων της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» με στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στην περιοχή και τον υπόλοιπο κόσμο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]