Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον αέρα η Συμφωνία των Πρεσπών;


Καταψηφίζει ομόφωνα το VMRO

Τον δρόμο των εκλογών δείχνουν στον Ζόραν Ζάεφ οι βουλευτές του VMRO που ομοφώνως αποφάσισαν την καταψήφιση των συνταγματικών αλλαγών που προωθήθηκαν στη Βουλή των Σκοπίων στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα, δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, οι εγγεγραμμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης ως ομιλητές στη συζήτηση ζήτησαν τη διαγραφή τους και κάλεσαν την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες και να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα αποχώρησαν, χωρίς να υπάρχει διαρροή μεταξύ των βουλευτών από το χώρο της Βουλής και αναμένουν είτε την ολοκλήρωση της διαδικασίας είτε τη διακοπή της συζήτησης και την έναρξη της ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα διαπιστωθεί εμπράκτως κατά πόσο δύναται ο Ζόραν Ζάεφ να συμπληρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το Σύνταγμα ή όχι.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει ανακοινώσει ότι στην περίπτωση που οι αλλαγές δεν υπερψηφιστούν τότε προτίθεται να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές.


Προς το παρόν πάντως το πότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις συνταγματικές αλλαγές που αυτή συνεπάγεται, παραμένει ασαφές.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, πάντως έχει ήδη απορρίψει κάθε προσπάθεια να συμφωνήσει με τις αλλαγές και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ενδεικτικό ότι αρνητική ήταν και η απάντησή του στην επιστολή που έλαβε από τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ουές Μίτσελ, τονίζοντας πως «η Συμφωνία είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα της χώρας μου και, ως τέτοια, είναι μη αποδεκτή από το VMRO-DPMNE και για την πλειοψηφία των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κάτι που στην πράξη κατέστη σαφές στο πρόσφατο δημοψήφισμα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]