Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πρόεδρος της Αλβανίας δεν υπογράφει τη Συμφωνία με την Ελλάδα εάν...


Απαιτεί να συνηγορήσει το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο…

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, μίλησε χθες στο Report TV, για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα.
Δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιο μόλις το Συνταγματικό Δικαστήριο τεθεί σε ισχύ.
Ωστόσο, η Αλβανία κινδυνεύει με βέτο από την Ελλάδα για την ένταξη.

Ο Μέτα, για το θέμα αυτό, είπε ότι «μια αποτυχία της συμφωνίας, σε οποιαδήποτε στάδιο, δεν θα ήταν θετική, θα ήταν ένα πλήγμα για την επίλυση αυτού του ζητήματος, και δεν θα ήταν ένα βήμα προς τα εμπρός για την ενίσχυση των σχέσεων μας με την Ελλάδα».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου ότι τόσο η Αθήνα όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας υπαινίσσονται ότι ο Πρόεδρος της Αλβανίας έχει μπλοκάρει τη Συμφωνία, απάντησε ως εξής ο Ιλίρ Μέτα.

Το Συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας, έχει υιοθετήσει μια ειδική απόφαση, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια επιστημονική εργασία, δεν είναι μόνο μια απλή απόφαση, είναι ένα σημαντικό θέμα γιατί έχει να κάνει με τα σύνορα, έχει να κάνει με την κυριαρχία, την ακεραιότητα κλπ.


Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό γιατί πρόκειται για την επίλυση ενός θέματος με έναν σημαντικό γείτονα, όπως η Ελλάδα.

Από αυτήν την άποψη, μπορώ να σας πω ότι έχω εκπληρώσει όχι μόνο το συνταγματικό μου καθήκον αλλά και τον πιο εποικοδομητικό, θεσμικό και κοινωνικό μου ρόλο, ώστε αυτή η συμφωνία να υλοποιηθεί προς το αμοιβαίο συμφέρον και δεν πρέπει να είναι μονομερής.

Έχω επιβεβαιώσει τόσο τον υπουργό Εξωτερικών όσο και τον πρωθυπουργό ότι ανά πάσα στιγμή όταν είναι πεπεισμένοι ότι αυτή είναι μια πλήρης και δίκαια συμφωνία, εφικτή σύμφωνα με το Σύνταγμα και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα λάβει, τότε, την υποστήριξη ή την εξουσιοδότησή μου για τον έλεγχο και τη σύναψη αυτής της συμφωνίας.

Στην ερώτηση ότι η Συμφωνία αυτή πιθανόν να έχει την τύχη του ζητήματος του ονόματος της πΓΔΜ και την απόφαση για βέτο από την Ελλάδα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ιλίρ Μέτα παρέμεινε στη θέση του:
πρώτα απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και μετά η διαδικασία έρευνας και υπογραφής της.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας έχει διαλυθεί, και δεν είναι γνωστός ο χρόνος για την εκ νέου συγκρότησης του.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]