Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περιμένατε έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ; Βοήθειά σας!


Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έχετε μια εικόνα για το τι θα συνέβαινε στη χώρα αν είχαν επικρατήσει στον Εμφύλιο οι κομμουνιστές. Κι επειδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχετε μια απάντηση γιατί δεν έχει γίνει ακόμη του Στάλιν. Προς το παρόν «κτυπούν» αστυνομικά τμήματα και Πανεπιστήμια και προαναγγέλλουν φυλακίσεις πολιτικών τους αντιπάλων για να κερδίσουν τις εκλογές. Αν κάτι σας θυμίζουν αυτά, έχετε δίκιο!

Δεν είναι βέβαια τα μόνα. Έχουν προσπαθήσει να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης, έχουν επαναφέρει τα Πανεπιστήμια στα πρώτα χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης, έχουν επιχειρήσει να αλώσουν όλο τον δημόσιο τομέα με γενικούς γραμματείς με συμπληρωμένα τα κομματικά ένσημα. Έχουν προσλάβει χιλιάδες στο δημόσιο, έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία κέρδους την τραγωδία των προσφύγων. Κάνουν τις ζωάρες τους την ώρα που έχουν πει ψέματα σε όποιον περπατάει στον δρόμο. Δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα άλλη εξουσία τόσο κυνική που να λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό την αναπαραγωγή της ισχύος της μέσω της άνευ όρων διατήρησης της διακυβέρνησης.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Αριστερά. Αν ο ελληνικός λαός είχε για κάποιον λόγο φαντασιώσεις ότι υπάρχει μία άλλη Αριστερά με άλλες κρυμμένες αρετές που δεν μας έδειξαν οι Πολάκηδες και οι Παππάδες, τότε κακό του κεφαλιού τους. Αλλά και του δικού μας.


Την εκπαιδευτική εκδρομή της τελευταίας τετραετίας θα την πληρώσουμε όλοι. Η Ιστορία δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ Δεξιών και Αριστερών. Αλλά κάνει διακρίσεις μεταξύ καλών και κακών επιλογών των λαών. Η ψήφος είναι προσωπική, αλλά η ευθύνη είναι εκ των πραγμάτων συλλογική. Ποιος θέλει να επενδύσει σε ένα κράτος που κάνουν κουμάντο οι Ρουβίκωνες; Ποιος θέλει να στείλει το παιδί του σε αυτό το Πανεπιστήμιο; Ποιος μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια όταν περπατάει σε αυτούς τους δρόμους; Ποιος εμπιστεύεται την περιουσία του σε αυτήν την ιδιότυπη κομματική γραφειοκρατία που τείνει να καταλάβει όλους τους νευραλγικούς τομείς του κράτους;

Είχε δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας: «Ή αυτοί ή εμείς». Το ερώτημα είναι τι έκαναν «αυτοί», δηλαδή εμείς. Διότι «εμείς», δηλαδή αυτοί έκαναν και συνεχίζουν και κάνουν. Και φυσικά με την ανοχή της κυρίας Μέρκελ και του Γερμανού πρέσβη που στέλνει τις αναφορές του στο Βερολίνο. Οι Γερμανοί θα πρέπει να ξέρουν ότι με τα χρήματά τους και την στήριξή τους είναι συνυπεύθυνοι γι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αθήνα. Για την Μόρια, για τις άλλες άθλιες εγκαταστάσεις «φιλοξενίας» των προσφύγων, για ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μια χώρα κι έναν λαό στην απόλυτη καταστροφή. Αλλά τι λέμε; Όταν ακούει κανείς τις απαιτήσεις που έχουν από τους Βόρειους γείτονές μας, να βρουν τους βουλευτές που τους λείπουν για να περάσουν την συμφωνία από την Βουλή, (πως άραγε) τότε καταλαβαίνεις ότι μάλλον ζούμε ήδη σε μία άλλη εποχή. Ή αλλιώς, η Ευρώπη έχει αλλάξει πολύ και προβλέπεται να αλλάξει ακόμη περισσότερο και προς το δυσμενέστερο. Με τους Τσιπραίους, τους Ορμπάν και τα άλλα θαυμαστά λουλούδια του κήπου της νέας εποχής. Μια νέα εποχή που δεν αναζητά ισότιμους συνομιλητές, αλλά πειθήνια όργανα. Κάτι σαν τον κ. Τσίπρα ένα πράγμα! Έτσι, δεν πρέπει να το θεωρούμε παράξενο: Να δημιουργηθεί, τελικά, στην Ελλάδα το πρώτο τσαβικό κράτος στην Ευρώπη και με τη βοήθεια, μάλιστα, των Γερμανών. Ο Θεός να μας βοηθάει!

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]