Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση ανασφάλειας πιέζει την κυβέρνηση


Ως θρυαλλίδα εξελίξεων που αφορούν συνολικά την κυβερνητική προσέγγιση σε ζητήματα ασφαλείας φαίνεται ότι λειτουργεί η καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Με την άτυπη προεκλογική περίοδο να έχει ήδη αρχίσει, η κυβέρνηση δείχνει να συνειδητοποιεί ότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στέλεχός της, «δεν μπορεί να μην έχουμε φθορά από τέτοιες εικόνες» και πως «δεν είναι αυτή κατάσταση πρωτεύουσας». Η «εξαγωγή» των καταδρομικών επιθέσεων από τον μικρόκοσμο των Εξαρχείων σε άλλες περιοχές του κέντρου δείχνει να ενεργοποιεί τα μάλλον άτονα, μέχρι τώρα, κυβερνητικά αντανακλαστικά, καθώς η παγίωση μιας τέτοιας κατάστασης ενισχύει τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα ζητήματα ασφαλείας είναι για τη Ν.Δ. προνομιακό πεδίο ανάδειξης της ανεπάρκειας της κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσιμων πτυχών της καθημερινότητας.

Άλλωστε, η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη χθες στο Α.Τ. Ομονοίας έγινε σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. «Δεσμεύομαι, για άλλη μία φορά, ότι αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν και ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας στους Ελληνες πολίτες, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα που θα μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του. Μάλιστα, έσπευσε να προσθέσει ότι ήταν η δική του παρουσία εκεί η οποία έφερε στο Α.Τ. Ομονοίας την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και κάλεσε την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη «να πεταχτεί και μια βόλτα λίγο παρακάτω να δει και τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».


Εικόνα αδυναμίας

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταστεί σαφές εάν υπάρχει από κυβερνητικής πλευράς η βούληση για μια διαφορετική προσέγγιση συνολικά στο ζήτημα της ασφάλειας, για το οποίο δέχεται έντονες επικρίσεις και από το εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας, με εκπροσώπους των αστυνομικών να «δείχνουν» στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να αιτιολογήσουν την εικόνα αδυναμίας για αντιμετώπιση των επιθέσεων που υφίστανται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η αντίδραση του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταδεικνύει ότι θεωρούν την κυβερνητική θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα εξαιρετικά δυσχερή. «Κάντε επιτέλους κάτι, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία, έπειτα από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπογράμμισε ότι «η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα ξεπερνά κάθε όριο». Την επίθεση καταδίκασε το ΚΚΕ, κάνοντας αναφορά σε ενέργειες που δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεκίνησαν φλερτάροντας με κάθε είδους μπαχαλάκηδες και σήμερα αδυνατούν να συγκρουστούν με τις μικρές και μεγάλες συμμορίες που χτυπούν όποιον θέλουν, όπου θέλουν – πότε με καλάσνικοφ και πότε με μολότοφ». Η Εν. Κεντρώων υπογράμμισε ότι η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι ΑΝΕΛ, παραπέμποντας προφανώς στην «εγκατάσταση» του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική, έκαναν αναφορά σε ανακοίνωσή τους για «έκνομες ενέργειες και εξωτερικές παρεμβάσεις στα ΑΕΙ», που «δεν έχουν καμιά σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και την επιστημονική έρευνα».

Δώρα Αντωνίου
Καθημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]