Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση σε περιδίνηση


Κοτζιάς και Καμμένος στα "μαχαίρια"

Της Νίκης Ζορμπά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Κυβέρνηση καθώς το υπουργικό Συμβούλιο "συμφιλίωσης" στο οποίο στόχευε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κάθε άλλο παρά "καθάρισε" το κλίμα στο εσωτερικό της.

Ο κ. Τσίπρας με πρωτοφανή τρόπο για τον ίδιο, στα 3,5 χρόνια που κυβερνά, κάλεσε τους ΑΝΕΛ να δεσμευτούν ότι δε θα τον ρίξουν, (όπερ και έπραξαν ) ενώ το υπουργικό σημαδεύτηκε και από τη σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μέμφθηκε τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στις ΗΠΑ, ότι βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας αλλά και την κυβέρνηση με τον ΥΠΕΘΑ να τον κατηγορεί ούτε-λίγο ούτε-πολύ ότι ...τον εξαπάτησε καθώς είχε δεσμευτεί πως η συμφωνία με τα Σκόπια θα πήγαινε για μετά τις εκλογές.


Την αιτίαση Καμμένου απέκρουσε ο ΥΠΕΞ μεν αλλά:

1. Το θέμα μόνο λήξαν δεν θεωρείται καθώς ο ίδιος εμφανίζεται να απειλεί με παραίτηση.

2. Οι δυο κορυφαίοι υπουργοί βρίσκονται σε ανοιχτό "πόλεμο" πλέον και η κυβέρνηση σε ...κενό αέρος.

Στα δύο οι ΑΝΕΛ

Παραλλήλως, το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, έβγαλε "λαβράκι" και για το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Η Έλενα Κουντουρά και ο Τερενς Κουικ, εκδηλώθηκαν υπέρ της διατήρησης της κυβερνητικής συνοχής (και υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών) επιβεβαιώνοντας για την κ. Κουντουρά κυρίως η οποία είναι και βουλευτής, ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ όταν αυτή έρθει στη Βουλή, κοντρα στη "γραμμή" Καμμένου.

Σιωπηλοί έμειναν στην προτροπή Τσίπρα περί δέσμευσης ότι δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ, οι υπουργοί των ΑΝΕΛ, Μ. Κόλλια και Β. Κόκκαλης, παρότι κυβερνητικές πηγές, εξέλαβαν τη στάση τους ως συναινετική προς την "έκκληση" Τσίπρα.

Νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας ο Θ. Παπαχριστόπουλος είχε ενημερώσει μέσω ΕΡΤ πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ευθύς αμέσως θα παραιτηθεί, παραδίδοντας την έδρα του.

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση

Σύμφωνα πάντως με όσα διέρρευσαν για τους διαλόγους και το κλίμα εντός του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, στον καυγά Κοτζιά - Καμμένου, επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά ο Νίκος Παππάς, ο οποίος υπερασπίστηκε τον ΥΠΕΘΑ και σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχθηκε από τον Νίκο Φίλη κατά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι καρικατούρα του Σαλβίνι.

Προσεκτική ήταν και η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Π. Καμμένο που κινήθηκε σε κλίμα: Διαφορές υπάρχουν μεταξύ μας αλλά πρόβλημα δεν έχει δημιουργήσει στη συνεργασία μας.

Κατά τα λοιπά, η εικόνα της κυβέρνησης μοιάζει με καζάνι που βράζει και μάλιστα χωρίς προφανή εξήγηση, υπό την έννοια ότι οι εξελίξεις στα Σκόπια (καθυστερεί η διαδικασία για την απόπειρα Ζάεφ να περάσει από το Κοινοβούλιό του τη Συμφωνία), δεν δημιουργούν στο εσωτερικό, συνθήκες επείγουσας απάντησης σε διλήμματα.

Το "πείραμα" Τσίπρα πάντως για πραγματοποίηση υπουργικού Συμβουλίου που θα "έκλεινε" λογαριασμούς και θα επέτρεπε επιστροφή σε θετική ατζέντα, απέτυχε παταγωδώς.

Πέραν τούτου, ως φαίνεται, οι εξελίξεις στη σχέση Καμμένου- Κοτζιά, επιβεβαιώνουν τη ρήση ότι ένας καλός καυγάς δεν καθαρίζει την ατμόσφαιρα, αντιθέτως χαρίζει έναν...ισόβιο εχθρό.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]