Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι καθηγητές έδιωξαν το Ρουβίκωνα, αλλά...


Επιχειρήσεις κατάληψης και ανακατάληψης στη Φιλοσοφική

Απίστευτες καταστάσεις επικρατούν στη Φιλοσοφική Σχολή, με τους καθηγητές να επιχειρούν να αποτρέψουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να ανοίξουν το «γραφείο» κοινού εντός της σχολής, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, και την αναρχική ομάδα να μην αποχωρεί επιδιώκοντας την ανακατάληψη του χώρου.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση. Όπως τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής κ. Φωτοπούλου, ενώ το πρωί οι καθηγητές της Σχολής συγκεντρώθηκαν για να διαφυλάξουν τον χώρο στη συνέχεια ήρθαν μαυροφορεμένοι νεαροί, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονταν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής της παρέμβασης, η κ. Φωτοπούλου αναγκάστηκε κάποια στιγμή να διακόψει καθώς όπως είπε κάποιοι από τους νεαρούς περνούσαν από μπροστά της και θα υπήρχε πρόβλημα αν διαπίστωναν πως μιλάει στο ραδιόφωνο.

Τέλος, κατηγόρησε την Πολιτεία ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της αναγκάζοντας τους καθηγητές να έρχονται απέναντι με τους φοιτητές τους.


Η Κοσμητεία της Σχολής ανακοίνωσε το πρωί πως ο χώρος 516 -στον οποίο η αναρχική ομάδα είχε ανοίξει γραφείο- βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής, μετά από παρέμβαση καθηγητών.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από φωτογραφία που απεικονίζει καθηγητές και προσωπικό έξω από τον χώρο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]