Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς προς Καμμένο: Οι κυβερνήσεις πέφτουν με ψηφοφορία...


Την κόντρα με τον Πάνο Καμμένο επέλεξε να συνεχίσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με την έναρξη της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, τόνισε με έμφαση πως μετά το δημοψήφισμα δεν είναι άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών «όπως πολλοί έσπευσαν να πουν».

Η νέα αυτή δήλωση του Νίκου Κοτζιά ήρθε λίγες ώρες μετά την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να στηρίξει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας πως αυτό που έγραψε στο twitter ήταν μια... νομική ερμηνεία. Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καμμένος λίγο μετά το κλείσιμο των καλπών στα Σκόπια έγραψε ότι η συμφωνία πλέον δεν ισχύει επικαλούμενος άρθρα του Συντάγματος της γείτονας χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να καταρρίψει και το έτερο βασικό επιχείρημα του Πάνου Καμμένου λέγοντας πως η σημερινή Βουλή θα εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν η άλλη πλευρά ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτή. Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εταίρος έχει δηλώσει πως θα «ρίξει» την κυβέρνηση πριν φτάσει στη Βουλή η συμφωνία.


Μάλιστα πέταξε το γάντι στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση ακόμη και να αποχωρήσει από αυτή αίροντας την εμπιστοσύνη του. «Ακούω το σενάριο» είπε χαρακτηριστικά «ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, αλλά με ψηφοφορία. Όποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς»

Στη συνέντευξή του ο Νίκος Κοτζιάς υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστήριξε πως δίνει λύσεις που όμως δεν διευκρίνισε ποιες είναι για την Ελληνική πλευρά ενώ άφησε εκ νέου να εννοηθεί ότι πρέπει το θέμα να λήξει διότι ξένες δυνάμεις όχι φιλικές προς την Ελλάδα επιδιώκουν να διεισδύσουν στα Σκόπια εντείνοντας τα υφιστάμενα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γείτονα χώρα.

Επιτέθηκε κατά της Ν.Δ. υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ακολουθεί την ίδια γραμμή με το εθνικό κόμμα της αντιπολίτευσης των Σκοπίων το VMRO, καθώς και ότι δεν έχει συγκεκριμένη γραμμή εξ αιτίας εσωκομματικών προβλημάτων.

Ζήτησε μάλιστα όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών να ψηφίσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων κατά συνείδηση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]