Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, η δική μας κυβέρνηση και… τα τρία καθήμενα πτηνά


Αχ και να ζούσε ο μακαρίτης ο Φρόιντ… Θα είχε ξεριζώσει τα γένια του, τουλάχιστον, ακούγοντας τα στελέχη της λαοπρόβλητης κυβέρνησης των εν Ελλάδι ιθαγενών σχετικά με το δημοψήφισμα στην γειτονική ΠΓΔΜία. Και δεν θα ήταν και παράξενο. Ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος, πανηγυρίζει την αποτυχία, ο δε μείζων, μετά των υπουργών, στελεχών και παρατρεχάμενων, πανηγυρίζει την επιτυχία, τη «μεγάλη νίκη του ΝΑΙ».

Και έρχεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρωταθλητής της λογικής Δημήτρης Τζανακόπουλος και μας δηλώνει πόσο πολύ φταίει αυτός ο κατάπτυστος «εθνικιστής» Μητσοτάκης που ταυτίζεται με το σκοπιανό VMRO…

Αν όλο αυτό το φανταστικό αμάλγαμα δεν χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης τότε τι χρήζει; Η ουσία είναι μια. Η κυβέρνηση Τσίπρα κέρδισε χρόνο από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Όμως μόνο ο Καμμένος έχει το θάρρος να το πανηγυρίζει, με τον δικό του, γνωστό, ιδιαίτερο τρόπο, δηλώνοντας πως η συμφωνία μας τελείωσε.

Προφανώς και δεν είναι έτσι και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ, όπου το άσπρο βαπτίστηκε μαύρο. Τα χνάρια αυτών δε ακολούθησε και η φιλτάτη κυβέρνηση, πλην Καμμένου, βαπτίζοντας το κρέας ψάρι, το φτύσιμο στη συμφωνία από το 65% των Σκοπιανών, σε μεγάλη… τι λέμε μεγάλη, συντριπτική νίκη του ΝΑΙ.

Το ότι μόνο ένας στους τρεις Σκοπιανούς ασχολήθηκε δεν προβληματίζει κανέναν. Ακόμα κι αν η ρημαδοσυμφωνία περάσει τελικά δεν αναλογίζεται κανείς της κυβέρνησης πόσο θνησιγενής, εν τη γενέσει της είναι; Ποια αλλαγή συντάγματος και ποιος εγγυήσεις; Τρίχες κύριοι και μάλιστα «μακεδονικές». Ενδεχομένως και κατσαρές.


Μόλις ο αναλώσιμος για τη διεθνή κοινότητα Ζάεφ (σ.σ. άλλος ένας, έχουμε και στην Ελλάδα μας μπόλικους που θυμίζουν μετά… λεμονόκουπες χρησιμοποιημένες) μας αφήσει πολιτικά χρόνους, κάτι που δεν θα αργήσει μετά τις εξελίξεις, ΟΥΔΕΙΣ, εγγυάται την τήρηση της άθλιας αυτής συμφωνίας από τη νέα σκοπιανή κυβέρνηση, πιθανότατα του VMRO…

Εκτός βέβαια και αν η πειθώς των έξω απ’ εδώ στηρίζεται σε άλλου είδους τεκμήρια και ντοκουμέντα… Τώρα τι λέει ο Ζαχαριάδης, η Σβίγγου και οι λοιποί σβίγκοι της κυβέρνησης, ελάχιστα μετρά μπροστά στα γεγονότα. Τι κι αν οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι επιβάλουν την συμφωνία; Αν οι από κάτω δεν τη δεχτούν θα πάει περίπατο.

Αξίζει να σημειωθεί η αντιδημοκρατική αθλιότητα αυτού που μάθαμε να αποκαλούμε είτε Ευρωπαϊκή Ένωση είτε… κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, που δίνοντας προφανώς γραμμή και στον Αλέξη της καρδιάς μας και τους λοιπούς πρώην φτωχούς συγγενείς του Μαξίμου, εξευτελίστηκε σε ανώτατο επίπεδο και στον υπερθετικό, χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα νίκη του ΝΑΙ.

Αυτοί πάντως μπορούν να λένε ότι θέλουν. Το ζητούμενο είναι η Ελλάδα τι κάνει. Εάν και πως προασπίζει τα συμφέροντά της. Και το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν κάνει και πολλά, για να μην πούμε ότι συμπεριφέρεται αυτοκαταστροφικά.

Ακολουθεί μια ηλίθια για τα βαλκανικά δεδομένα ευρω-αμερικανική γραμμή, επί του προκειμένου, μη δυσαρεστήσουμε το αφεντικό μπας και γλιτώσει καμιά σύνταξη, μαζί με την ενσωματωμένη με το κορμί μας καρέκλα κανένα μήνα παραπάνω, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα.

Πάντως, ό,τι και να λέει ο Κοτζιάς, ό,τι και να λέει ο Τζανακόπουλος, όσα τηλέφωνα και να πάρει ο Τσίπρας τον Ζάεφ, η συμφωνία πλέον δεν στέκει και αυτό καλό θα ήταν να το καταλάβουν. Διαφορετικά, παρά τις ανοησίες περί εθνικιστών, φασιστών και ακροδεξιών, που ευκολία ξεφουρνίζουν, αστόχαστα εντελώς, εδώ μέσα θα ψάχνουν την ψήφο τους πολύ σύντομα.

Άντε γεια… μας.

Π.Κ.
Defence-Point



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]