Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η Σαρία στο τραπέζι Γαβρόγλου - μουφτήδων


Τη νέα σελίδα που γύρισε η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αποτυπώνει εύλογα η φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τους τοποτηρητές μουφτήδες Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά, Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ και Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ

Από το 2017 η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών. Το πρώτο βήμα ήταν η απομάκρυνση, μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης, των μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης, και η αντικατάστασή τους με τοποτηρητές.

Επίσης, δρομολογήθηκαν αλλαγές και στην απονομή της δικαιοσύνης για τους μουσουλμάνους της Θράκης, με τη Σαρία πλέον να γίνεται από υποχρεωτική προαιρετική και το ελληνικό Αστικό Δίκαιο να έχει υποχρεωτική εφαρμογή. Αυτή η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη, λόγω και της καταδίκης της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Ο υπουργός Παιδείας, παρουσία του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή, συνεχάρη τους τοποτηρητές μουφτήδες για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Οι τοποτηρητές των μουφτειών έθεσαν στο υπουργείο Παιδείας ζητήματα θρησκευτικού χαρακτήρα που απασχολούν τη μουσουλμανική μειονότητα και διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Σαρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]