Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ζάεφ θα μάθει από τον Τσίπρα πως το "όχι" γίνεται "ναι"


Η εικόνα στα εκλογικά κέντρα των Σκοπίων, το δημοψήφισμα στη Ρουμανία και το καζάν - καζάν που θέλουν οι Τούρκοι σε Αιγαίο και Κύπρο

Ο Ζάεφ και η Δύση παριστάνουν ότι οι Σκοπιανοί ενέκριναν την συμφωνία των Πρεσπών, παρά την παταγώδη αποτυχία σε προσέλευση. Αυτό δεν έχει όμως τόση σημασία. Ο Α. Τσίπρας, λόγω εμπειρίας και παγκόσμιας αποκλειστικότητας, θα εξηγήσει στον Ζάεφ πώς το "όχι" γίνεται "ναι". Σ’ αυτά τα θέματα ο πρωθυπουργός μας έχει βαθειά μόρφωση, ιδρύοντας και Σχολή.

Εντυπωσιακή η εικόνα στα εκλογικά κέντρα των Σκοπίων. Υπήρχαν και πινακίδες που απαγόρευαν στους ψηφοφόρους να καπνίζουν, αλλά και να… πυροβολούν μέσα στην αίθουσα με τις κάλπες! Προφανώς, οι πυροβολισμοί κατά την ψηφοφορία επιτρέπονται μόνον εκτός της αιθούσης.

Δείτε, όταν υπάρχει σοβαρότητα και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη του λαού. Σε διήμερο μετέτρεψε η κυβέρνηση της Ρουμανίας, το δημοψήφισμα για την συνταγματική απαγόρευση του γάμου ομοφύλων, υπό τον φόβο της χαμηλής συμμετοχής και της ακύρωσής του.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου και οι Ρουμάνοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα τροποποιηθεί ο συνταγματικός ορισμός του γάμου σε "ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας", ώστε να καταστεί αδύνατη στο μέλλον η νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, που άλλωστε απαγορεύεται ήδη στη χώρα.


Και στην Ελλάδα δεν διεξάγεται δημοψήφισμα, παρά μόνον όταν ο Α. Τσίπρας νόμιζε ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως όπλο. Τόση άγνοια των πολιτικών πραγμάτων της Δύσης. Ο δε Ν. Κοτζιάς αποφάσισε μόνος του να καθορίζει την πορεία ενός έθνους. Δεν συναισθάνεται φαίνεται την βαρύτητα τέτοιας ενέργειας. Ίσως, το κίνητρό του, που δεν μας το αποκαλύπτει, και που δεν είναι φυσικά η υπηρέτηση του έθνους, ως διεθνιστής, να είναι πολύ ισχυρό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) Γεώργιος Τάτσιος, έγραψε σε άρθρο μεταξύ άλλων: «Τουλάχιστον τα Σκόπια λειτούργησαν "δημοκρατικά" και έκαναν δημοψήφισμα για ένα όνομα που ΔΕΝ τους ανήκει. Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και καλείται να παραδώσει ΔΙΚΟ ΤΗΣ όνομα και Ιστορία, μας εξαναγκάζουν σε υπακοή στον "μονάρχη" Τσίπρα και στις αποφάσεις του, κι όποιος διαφωνεί δέχεται την κατευθυνόμενη αστυνομική βία».

Απορώ, τι συζητάμε με τους Τούρκους, όταν δημόσια μας προκαλούν. Είπε πάλι, ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο: «Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το «καζαν-καζαν» (win-win). Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους».

Τα πράγματα δηλαδή είναι δεδομένα. Εμείς τι επιδιώκουμε με τις συζητήσεις; Το 50-50 να το κάνουμε 60-40; Αυτός είναι ο στόχος μας; Τα ίδια κάνουμε και με το Κυπριακό; Τι συζητάμε, ενώ υποτίθεται ότι έχουμε κόκκινη γραμμή την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων; Πόσα θα μείνουν, μετά από 15 χρόνια που απαιτεί η Άγκυρα;

Λέμε ότι οι Αλβανοί υπερψήφισαν στο δημοψήφισμα, αλλά πόσοι είναι οι Αλβανοί, αφού η τελευταία απογραφή έγινε το 2001; Ο Αλβανός των Σκοπίων, Αμπντούλα Μεχμέτι, προβαίνει σε καταμέτρηση των Αλβανών στους δήμους όπου πλειοψηφούν. Η έρευνα σε 17 πόλεις και κωμοπόλεις της πΓΔΜ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Αλβανοί -μόνον σ’ αυτές- είναι 602.638.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]