Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Που αποσκοπεί το προβοκατόρικο δημοσίευμα της “Γενί Σαφάκ” για αμερικανικό ραντάρ στη Ροδόπη


Ακόμη ένα περίεργο έως προβοκατόρικο δημοσίευμα με στόχο την Ελλάδα και τις ΗΠΑ και τη δημιουργία εντυπώσεων έκανε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το οποίο επικαλείται την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα αποδέχθηκε την εγκατάσταση ραντάρ των ΗΠΑ στην Θράκη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το αμερικανικό ραντάρ βρίσκεται ανατολικά από την πόλη της Αλεξανδρούπολης σε απόσταση 60 χλμ από την Τουρκία.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει ένα παρατηρητήριο με ένα ραντάρ νέας τεχνολογίας στην ορεινή περιοχή του Δήμου της Μαρώνειας του Νομού Ροδόπης, από όπου οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγχουν το σύνολο του βορείου Αιγαίου και την Θράκης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα δεδομένα που θα συλλέγει το αμερικανικό ραντάρ, θα μεταδίδονται για έλεγχο και αξιολόγηση σε ένα επιχειρησιακό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ένα ακόμη στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη είδηση προφανώς αποτελεί ακόμη ένα «μαγείρεμα» μιας πραγματικά διαφορετικής είδησης που ήδη έχει δημοσιευτεί από τα Ελληνικά ΜΜΕ και η οποία αφορά ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα.

Το τουρκικό δημοσίευμα έγινε κατα το δοκούν σύμφωνα με τους πολιτικούς στόχους της προπαγάνδας της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί να βάλει στην ίδια κατηγορία τους “εχθρούς” της τουρκικής κυβέρνησης, δημοσιεύοντας διαφοροποιημένες ειδήσεις για εσωτερική κατανάλωση.


Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα η τουρκική εφημερίδα αναφέρει είναι η εγκατάσταση τριών ραντάρ επάκτιας επιτήρησης στις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας και Σαμοθράκης και ενός Κέντρου Ελέγχου που θα εγκατασταθεί στον λιμένα Αλεξανδρούπολης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και όχι από τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παράκτιας επιτήρησης που αφορά το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΕΝ, «Σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα Σύστημα Επιτήρησης που θα παρέχει τις αναγκαίες επιχειρησιακές δυνατότητες προς τις οικείες Λιμενικές Αρχές και τα Κέντρα Επιχειρήσεων, θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την παροχή Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Πλοίων (VTS) και θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων Υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση “Κάθε σταθμός επιτήρησης θα περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως ραντάρ για την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής, σύστημα οπτικής και θερμικής απεικόνισης, μετεωρολογικό σταθμό, σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πλοίων (AIS), σταθμό ασυρμάτου VHF Marine & Aero, ραδιογωνιόμετρο (RDF), σύστημα μικροκυματικών ραδιοζεύξεων, ενώ το Κέντρο Ελέγχου θα αποτελείται από ειδικά συστήματα για τη λήψη, επεξεργασία, προβολή και καταγραφή των πληροφοριών που θα στέλνουν οι σταθμοί επιτήρησης. Η επεξεργασία των δεδομένων θα γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Λ.Σ-ΑΛ.ΑΚΤ. επί 24ώρου βάσεως”.

Επομένως, άνθρακες ο θησαυρός των Τούρκων για μια ακόμη φορά διαφοροποιούν την πραγματικότητα για να προκαλέσουν ακόμη ένα σημείο τριβής με την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]