Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Συμφωνία για τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα


Η γερμανική κυβέρνηση κατέληξε χθες Δευτέρα σε συμφωνία για ένα "σχέδιο για καθαρό αέρα" με την ελπίδα ότι οι Γερμανοί οδηγοί δεν θα αναγκαστούν να δουν τα παλιά ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά τους να διώχνονται από τα αστικά κέντρα.

Τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είναι πολύ δημοφιλή στη Γερμανία, όμως τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον τα καυσαέρια που εκπέμπουν. Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί μετά το 2015 όταν αποκαλύφθηκε ότι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν παραποιήσει το λογισμικό των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων για να εμφανίζονται ότι εκπέμπουν λιγότερα καυσαέρια απ’ ό,τι στην πραγματικότητα.

Εξαιτίας των ανησυχιών αυτών κάποιες γερμανικές πόλεις, όπως το Αμβούργο, έχουν απαγορεύσει εν μέρει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ντίζελ, ενώ πολλά γερμανικά δικαστήρια απειλούν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλιών αυτοκινήτων που λειτουργούν με ντίζελ.

Όμως η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής, τόσο μεταξύ των οδηγών που ενδέχεται να δουν τα αυτοκίνητά τους να κηρύσσονται παράνομα, όσο και μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών.


Και μόνο η προοπτική αυτών των περιορισμών έχει μειώσει τις πωλήσεις των ντιζελοκίνητων οχημάτων. Το μερίδιό τους στην αγορά μειώθηκε από 48% το 2015 σε 39% το 2017.

"Θέλουμε να αποφύγουμε και άλλες απαγορεύσεις κυκλοφορίας", σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ.

Σύμφωνα με την Αντρέα Νάλες, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε στην αντικατάσταση εξαρτημάτων των παλιών οχημάτων ντίζελ και την παροχή οικονομικών κινήτρων για την αντικατάστασή τους.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας πρόκειται να παρουσιαστούν σήμερα.

Το ζήτημα των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα ακανθώδες σε μια χώρα όπου στην αυτοκινητοβιομηχανία εργάζονται περίπου 800.000 άνθρωποι, ενώ έχει αναχθεί σε καυτή πατάτα για την ήδη εύθραυστη κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]