Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι 7 σφραγίδες του ΣΥΡΙΖΑ


Μετά και τα πρόσφατα ας κοιτάμε από τα παραθύρια, για καμιά εισβολή UFO και πτώση μετεωριτών

Έχουμε και λέμε: πλημμύρες στη Μάνδρα με 24 νεκρούς. Πυρκαγιά στο Μάτι με 99 νεκρούς.
Κυκλώνες Ζορμπάδες, καταιγίδες Ξενοφώντες, ψόφια ποντίκια στον Θερμαϊκό, υπεραποικίες με τσούχτρες στον Κορινθιακό, πέπλα αράχνης καταπίνουν το Αιτωλικό, κουνούπια εξαπλώνουν τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Εγκλήματα επί εγκλημάτων σε σπίτια, καταστήματα, καλάσνικοφ που κροταλίζουν στις γειτονιές, λάμες μαχαιριών που αστράφτουν στο σκοτάδι και μια χώρα που αποικίζεται από την ημισέληνο.

Κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα. Κάποιο κατσίκι εξαποδώ έχει ξαμοληθεί και δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά του.
Σμήνη φτερωτών καλικαντζάρων λερώνουν και μολύνουν κάθε γωνιά της Ελλάδας, και οι πληγές του Φαραώ φαίνονται λίγες μπροστά σ’ αυτά που περνούν εδώ οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι της χώρας που μαράζει και ρημάζει.


Η «αισιοδοξία» που επικρατεί είναι τόσο μεγάλη, ώστε δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προμηθευτεί Καινή Διαθήκη, διαβάζουν με προσοχή (ή ακόμα και μελετούν) την Αποκάλυψη του Ιωάννου και προσπαθούν να βρουν σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε. Ποιοι καβαλάρηδες έσκασαν μύτη; Πόσες σφραγίδες ανοίχτηκαν; Πόσες σάλπιγγες έχουν ηχήσει; Πόσες φιάλες άδειασαν;

Ζούμε σε μια χώρα που μπορεί να μην την εξουσιάζει ανοιχτά και απροκάλυπτα ο Ξαποδώ, αλλά εκείνοι που έχει βάλει στα ποδάρια του, ως αντικαταστάτες και αντ’ αυτού, κάνουν εξαιρετική δουλειά. Οι αξίες έχουν αντιστραφεί. Το καλό δαιμονοποιείται και το κακό δοξάζεται. Η αρετή απορρίπτεται, καταδικάζεται σαν έγκλημα, κι η αρρώστια, η αποστασία, η εκτροπή και η βλασφημία προβάλλονται σαν πρότυπα συμπεριφοράς και ιδανικά για τον «σύγχρονο» τρόπο ζωής.

Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι πολλοί που ζουν μέσα στη δυστυχία, βυθισμένοι και ποτισμένοι με ουσίες, παραισθήσεις και ομολογημένες πλάνες και ψευδαισθήσεις μόλις ακούσουν -έστω για λίγο- την αλήθεια χαμογελούν ειρωνικά, γελούν και κοιτούν αφ’ υψηλού. Αν η αλήθεια συνεχίσει να ταλαιπωρεί λίγο περισσότερο τ’ αυτιά τους, οργίζονται, συνασπίζονται, συντονίζονται κι επιτίθενται σε όσους την ξεστομίζουν. Και τα θύματα αυξάνονται ενώ το άνοιγμα των σφραγίδων συνεχίζεται.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]