Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κάθειρξη άνω των 10 ετών καταδικάστηκε ο αδελφός του Φετουλάχ Γκιουλέν


Ο αδελφός του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη άνω των δέκα ετών, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κουτμπετίν Γκιουλέν κρίθηκε ένοχος για "συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση" από δικαστήριο της Σμύρνης, που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Κουτμπετίν Γκιουλέν είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 στο σπίτι ενός συγγενή του στη Σμύρνη.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 για να ανατρέψει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ιεροκήρυκας, πρώην σύμμαχος του Ερντογάν και νυν "εχθρός υπ' αριθμόν 1" για την Άγκυρα, ζει εξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και αρνείται όλες τις κατηγορίες.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]