Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοσιαλισμός και πράσινα άλογα


Φαίνεται ότι η αριστερά περνάει βαριά αρρώστια τύπου Τσίπρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν εξηγείται αλλιώς ο έρωτας των Γερμανών, Ισπανών και Γάλλων σοσιαλιστών με τον πρωθυπουργό των Ελλήνων. Εξηγεί όμως το γιατί τα κόμματά τους έχουν καταποντιστεί στις εκλογικές συνειδήσεις των πολιτών τους. Επειδή εκεί η εξαπάτηση και το καραγκιοζιλίκι δεν περνάει εύκολα. Σε αντίθεση με εδώ.

Παρ όλα αυτά, τα υπολείμματα των πάλαι ποτέ μεγάλων σοσιαλιστικών κομμάτων έχουν πληγεί από των κώφωση και την τύφλωση που έχει πλήξει όλη την ευρωπαϊκή κομματική αριστερά. Την οποία φτύνουν οι πολίτες και εκείνη νομίζει ότι βρέχει.

Τρανό παράδειγμα, η επιμονή τους να προσκαλούν ως ομοϊδεάτη τους επίσημα τον κ Τσίπρα, και να υφίστανται τα ξεδιάντροπα ψέματα που τους πουλάει μπροστά στα μούτρα τους για τις κυβερνητικές του επιλογές και τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις, λες και δε ζουν σ αυτή την ήπειρο και λες και δεν ξέρουν από πρώτο χέρι όλες του τις απάτες και τα ψέματα που ξεφουρνίζει ασταμάτητα εδώ και χρόνια στο λαό του, αλλά και σ αυτούς.

Φαίνεται ότι η εξαπάτηση έχει διαπεράσει τον άλλοτε δακτυλοδεικτούμενο διαχωρισμό Ευρώπης και Βαλκανίων και έχει ομογενοποιήσει τους κομματικούς μηχανισμούς. Κουρελιάζοντας και τις ιδεολογίες που αυτοί οι μηχανισμοί πρέσβευαν κάποτε.

Η άλλοτε σοσιαλδημοκρατία, που έχτισε το κοινωνικό κράτος, συναγελάζεται με τον τύπο, που έχει κουρελιάσει στην πράξη και στην θεωρία την έννοια του σοσιαλισμού. Εφαρμόζοντας την πολιτική Κουίσλινγκ ως καρπαζοεισπράκτορας της ευρωπαϊκής γερμανοκίνητης χριστιανοδημοκρατίας. Της οποίας πρόθυμοι εταίροι στην πολιτική λιτότητας και ξενηλασίας είναι οι Γερμανοί σοσιαλιστές!


Αυτοί οι δήθεν πιο πολιτισμένοι από τους Έλληνες πολιτικούς συναδέρφους τους δεν ξέρουν ότι ο ψεύτης λαϊκιστής, που τον άκουγαν και τον χειροκροτούσαν εχτές και προχτές, είναι εκείνος που παρά λίγο να βάλει φωτιά στο ευρώ με το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας που εκπόνησε με τον Βαρουφάκη. Και που δεν το πραγματοποίησε χάρη στην παρέμβαση του δεξιού παρασκηνιακού γεννήτορα και υποστηρικτή του και του δεξιού δοτού προέδρου της δημοκρατίας, που του ψιθύρισαν στο αυτί ότι θα τον λιντσάρει ο λαός στους δρόμους μόλις βάλει δελτίο στα καύσιμα και στα συσσίτια! Παρά τα κλάματα της πρωθυπουργικής συμβίας του.

Όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που δεν διαφέρουν σε πολιτικαντισμό από τους Έλληνες συναδέρφους τους της νεοελληνικής σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής (κατ όνομα) αριστεράς, προσεταιρίζονται τον πρωθυπουργό των Ελλήνων όχι από καμιά ιδεολογική συγγένεια. Αλλά επειδή οι ομάδες τους στο ιερομαντείο των Βρυξελών έχουν ανάγκη από μέλη για να επηρεάζουν αποφάσεις και να έχουν ισχύ. Και το ΠΑΣΟΚ έχει στερέψει!

Όλοι αυτοί οι δήθεν ιδεολόγοι δε δίνουν δεκάρα αν η πορεία του κ Τσίπρα έχει σχέση με την αριστερά και το σοσιαλισμό όση σχέση έχει η καλλιέργεια της πατάτας με την αεροπορία. Επιρροές ψάχνουν στο μεγάλο παιχνίδι της εξουσίας. Και ο Τσίπρας, χάρη στους ψηφοφόρους του πιο έξυπνου λαού του κόσμου έχει μέχρι στιγμής κόσμο. Ίσως και μέλλον. Γιατί, ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου έχει μια έφεση στους απατεώνες και τους λαοπλάνους. Για ιδεολογία δε δίνει δεκάρα. Όπως και οι Ευρωπαίοι νεοαριστεροί κάθε απόχρωσης. Όλα για τις καρέκλες.

Και η απόδειξη ότι ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου- που ως τέτοιος ανακάλυψε και τη Δημοκρατία- δίνουν δεκάρα για σοσιαλισμό, αριστερά και φούμαρα είναι ότι ξέρουν πολύ καλά τα βήματα του κ Τσίπρα και των συντρόφων του. Και δεν ενοχλούνται καθόλου. Όλα για την καρέκλα.

Δεν απασχολεί τους ευρωπαίους σοσιαλιστές που ο κ Τσίπρας τα βρήκε πρώτα με τον ακροδεξιό Καμμένο για να κυβερνήσει. Ούτε ότι στη συνέχεια τα βρήκε με τον Σόϊμπλε και τη μαντάμ Μέρκελ για να κυβερνήσει. Ούτε ότι μετά τα βρήκε με τους εθνικιστές της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Τουρκίας για να κυβερνήσει. Ούτε ότι στη συνέχεια τα βρήκε με τον Τράμπ και τους Αμερικάνους για να κυβερνήσει. Ούτε ότι τα έχει βρει με όλο το λούμπεν αληταριό της χώρας του για να το χρησιμοποιεί σαν τάγματα εφόδου.

Φυσικά, δεν απασχολεί τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ότι ο αγαπημένος τους συνδαιτυμόνας είναι ταυτόχρονα και το αγαπημένο παιδί των Ελλήνων κεφαλαιούχων, στους οποίους έχει χαρίσει το ελληνικό εργασιακό δυναμικό να το κάνουν ό,τι θέλουν. Τέτοιον αριστερό και σοσιαλιστή πού θα τον ξαναβρούν αυτοί οι σοσιαλιστές!

Αλλά, ιδίως οι Γερμανοί και οι Γάλλοι πολιτικάντηδες δεν βρήκαν ποτέ μέχρι σήμερα, και το λένε ορθάνοιχτα, άλλον τέτοιον αριστερό, που να έχει πλουτίσει τις χώρες τους με την ελληνική περιουσία που τους έχει ενεχειριάσει και με την προθυμία να υπογράφει ό,τι του υπαγορεύουν. Τέτοιον επαναστάτη πού θα τον ξαναβρούν.

Όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι, που συνέτρωγαν με ασημένια σερβίτσια με τους πούρους σοσιαλιστές Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλο, όταν τα κόμματά τους πρωταγωνιστούσαν- όπως και το αδελφό ελληνικό- στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και όταν όλοι οι σύντροφοι αδερφωμένοι αύξαναν τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Μόνο που εκεί δεν βγάζει κόρακας κοράκου μάτι. Φυλάγονται με ομερτά για να μην τους πάρει ο λαός με τις ντομάτες.

Ενώ εδώ ούτε φυλάγονται ούτε τους παίρνει ο λαός με τις ντομάτες. Ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου έχει βρει πιο μαγκιόρικο τρόπο να σιτίζεται. Ψηφίζει τον ακόμα πιο απατεώνα με την ελπίδα ότι θα του διορίσει το γιό και την κόρη στο δημόσιο για να τρώνε χωρίς να πολυδουλεύουν. Και να πληρώνονται από τα κορόιδα τους Έλληνες φορολογούμενους και τα κορόϊδα τους ξένους δανειστές. Κι αν φαλίρει το κράτος και δεν έχει να πληρώσει τον ξέρει το δρόμο ο πιο έξυπνος λαός και ο απατεώνας ηγέτης του: Δανεικά και νέα μνημόνια.

Άλλωστε, το λένε και το δείχνουν και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές σαν τον ομοϊδεάτη τους Γιάννο: «Όλοι για το σοσιαλισμό παλεύουμε σύντροφοι». Ας είναι καλά ο εξυπνότερος λαός του κόσμου, να δουλεύει μια ζωή για να ξεχρεώνει όσους όλοι μαζί τα φάγανε.

Αντί να κλαίει και να χτυπιέται η Φώφη, που δεν την παίζουν οι ευρωσοσιαλιστές και καλούν τον Τσίπρα, θα’ πρεπε να χορεύει από τη χαρά της. Μπροστά σε τέτοιους αμοραλιστές απατεώνες ο λαοπλάνος Αντρέας φαντάζει γίγαντας σοβαρότητας. Για την αριστερά και το σοσιαλισμό ας μη μιλάμε καλύτερα. Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]