Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άντε Λαέρτη μου στα Τίρανα να περάσεις καλύτερα


Μερικές κουβέντες σχετικά με το εγκώμιο του Λαέρτη Βασιλείου προς τις κατασταλτικές, Αλβανικές, δυνάμεις και την “υποδειγματική” συμπεριφορά τους στο τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ένα λοιπόν. Αρνούμαι, κάθετα και οριζόντια, να ακολουθήσω τους κραυγάζοντες εναντίον του Βασιλείου. Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας με επιχειρήματα και ηπιότητα.

Δύο λοιπόν. Ο Λαέρτης Βασιλείου “πολυμορφικό εργαλείο” Και ως συγγραφέας και ως μεταφραστής και ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός.

Τρία λοιπόν. Ο πατέρας του Αλβανός, Χριστιανός Ορθόδοξος, η μητέρα του Ελληνίδα. Ο ίδιος είναι Έλληνας πολίτης. Και απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ισως της καλύτερης εν Ελλάδι.

Τέσσερα λοιπόν. Μη ψάχνεστε. Πλήθος Ελλήνων πολιτών προέρχονται και κατάγονται από διαφορετικά σημεία του γεωγραφικού ορίζοντα. Αρκετοί εξ αυτών λαμπρά και φωτεινά παραδείγματα. Όπως, ας πούμε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο οποίος είναι εντελώς Νιγηριανός, Πιο Νιγηριανός “πεθαίνεις”. Αφήστε λοιπόν τα ρατσιστικά σχόλια σχετικά με την ήμισυ Αλβανική καταγωγή του. Μπόλικοι Αρματωλοί και κλέφτες, αλλά και σχεδόν όλοι οι Υδραίοι του Αγώνα δεν γνώριζαν ίχνος ελληνικής γλώσσας. Διαβάστε να ξεστραβωθείτε!


Πέντε λοιπόν. Διαφωνώ εντελώς με την εκτίμησή του που περίπου λέει “καλά του έκαναν”. Όχι δεν έκαναν καλά. Το σωστό ήταν να τον πυροβολούσαν στα πόδια, να τον αιχμαλώτιζαν και να τον έστελναν στα δικαστήρια. Ειδικά επειδή ήταν φανατικός υπέρ της ενσωμάτωσης της Βορείου Ηπείρου στα πάτρια ελληνικά εδάφη. Με αυτό τον τρόπο θα έκλειναν πολλά, μα πολλά, στόματα. Ιδιαιτέρως Χρυσαυγίτικα. Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να πρυτανεύσει η λογική. Με την εκτέλεση του Κατσίφα έριξαν λάδι στη φωτιά. Και μάλιστα στη φωτιά των πιο ακραίων στοιχείων. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία. Ο Μιχαλολιάκος αυτό περίμενε. Να υμνεί ήρωες!

Έξι λοιπόν. Αυτή η συμπεριφορά των Αλβανικών, κατασταλτικών δυνάμεων, θα λειτουργήσει αρνητικά σχετικά με την ενσωμάτωση της χώρας του Εντι Ράμα στην Ευρώπη. Με απλά λόγια απ αυτή την εκτέλεση κανείς, σώφρων και ορθολογιστής, κερδίζει. Ούτε οι ήπιες ελληνικές και αλβανικές δυνάμεις. Ούτε η Αλβανία. Ούτε η Ευρώπη. Αυτό το επεισόδιο εντάσσεται στη γενική ευρωπαική αναθέρμανση των ακροδεξιών στοιχείων.

Εφτά λοιπόν. Αλλά και οι τοποθετήσεις του Λαέρτη Βασιλείου ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Κι αυτές ενισχύουν τις ακροδεξιές, φασίζουσες, ρατσιστικές, απόψεις. Κι αυτές λειτουργούν εναντίον του αλβανικού στοιχείου που ζει και εργάζεται εν Ελλάδι. Δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος; Κρίμα. Χωρίς να το θέλει και να το επιδιώκει, οι απόψεις του αθροίζονται στην επιχειρηματολογία των ρατσιστών. Με την λογική “είδες οι Αλβανοί; εμείς τους ταΐζουμε και τους αγκαλιάζουμε κι αυτοί, ως ανταπόδοση, μας βρίζουν και μας χλευάζουν.

Οκτώ λοιπόν. Δεν συμφωνώ, επίσης, με την γενική λογική των τοποθετήσεών του, που ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου ισχυρίζεται ότι στην Αλβανία το καθεστώς είναι καλύτερο. Ε όχι. Μπροστά στο αλβανικό χάλι η Ελλαδίτσα είναι Ελβετία.

Εννιά και τελευταίο. Με απλά λόγια, Λαέρτη μου και μάλιστα με σοβαρότητα και χωρίς ίχνος χλευασμού σου λέω, αφού έτσι, τόσο καλύτερη είναι η Αλβανία, τότε γιατί δεν μετακομίζεις για να περάσεις καλύτερα;
Άντε στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας στα Τίρανα!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Acraíos den eínai o Michaloliákos, miá chará sostós eínai o ánthropos. Cápote ta prágmata érchoune sta ácra, den eínai pántote ora gia "psychremía" kai álla lipá flinafímata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό Λαέρτης καί οί όμοιοι του. Εδώ είς βάρος μας τρών καί πίνουν καί αλλού είναι ή πατρίδα τής καρδιάς τους. Άς ΠΆΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ. ... Όσο γιά τά υπόλοιπα πού θίγει ό αρθρογράφος[ έγραφε στό ριζοσπάστη παλιά]. Έχει έν μέρει δίκιο. Καί χωρίς νά τό καταλάβει τό παραδέχεται ποιό: ότι ό καιρός τού διεθνισμού καί τού "πολιπολιτισμού" τέλος εποχής πλέον . Πεθαίνει ή παγκοσμιοποίηση αναδύεται ΄ό πατριωτισμός πού τόσο πολεμήθηκε. Σέ σημείο πού άν μίλάει κάποιος καί υπερασπίζεται τό έθνος ,τήν επίσημη θρησκεία πατρίδα του. Τίς ηθικές αξίες τίς παραδόσεις, χαρακτηρίζεται φασίστας,οπισθοδρομικός. Όχι "Προοδευτικός. Ζούμε σέ μιά πατρίδα πού μάς εξαθλιώνουν μάς τά παίρνουν όλα ιστορικά μνημεία βιός τά πάντα.... Καί εγκαθιστούν μιλιούνια νέους αλλογενείς αλλοεθνής μουσουλμάνους εποίκους παίρνουν τήν πατρίδα από εμάς τούς γηγενείς καί τήν δωρίζουν σέ αυτούς. Όσο γιά τό Μιχαλολιάκο καί τήν χρυσή αυγή. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ. Γιατί φανταστείτε ό κάτοικος τής Λέσβου πού χάνει εξαιτίας τού μουσουλμανισμού εποικισμού τό νησί του . Πώς νομίζετε θά ψηφίσει; Σίγουρα θά έχει τρανταχτό ποσοστό ό Μιχαλολιάκος. Οί συριζανέλ τού έστρωσαν τό δρόμο. Οί απάτριδες νενέκοι,γενίτσαροι πού διαγουμίζουν τόν τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση και όχι ξενόδουλους παλιάτσους, δειλούς και μοιραίους...

      Σίγουρα ποτέ δεν θα επιστρέψει στην "πατρίδα" του με τη βούληση του ο κύριος αυτός. Αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση και όχι ξενόδουλους παλιάτσους, δειλούς και μοιραίους για το μέλλον της Ελλάδος, αφ ενός ο κύριος αυτός δε θα είχε τολμήσει ποτέ να κάνει τις δηλώσεις που έκανε. Κι αφ' ετέρου αν τυχόν είχε τολμήσει, την άλλη ημέρα θα του είχε στερηθεί η ελληνική ιθαγένεια και θα είχε απελαθεί στην Αλβανία. Το ίδιο και όσοι το χέρι που τους τάισε (των Ελλήνων) γυρίζουν να το δαγκώσουν με υβριστικές αναρτήσεις, σχηματισμό του αλβανικού (χαρτ)αετού ενώ είναι στρατευμένοι στην Ελλάδα ή διαπράττουν οιεσδήποτε εγκληματικές ή κακουργηματικές πράξεις εις βάρος Ελλήνων.
      Ας αμυνθούμε λοιπόν μόνοι μας. Ούτε ένα ευρώ στους Αλβανούς, αν αγαπάμε την Ελλάδα. Έτσι μόνον θ'αναγκαστούν να μας αδειάσουν την κάθε γωνιά της Ελλάδος, που τις γέμισαν όλες απ' άκρη σ'άκρη και τις λερώνουν με το ρυπαρό τους χαρακτήρα.

      Διαγραφή
    2. Μα ο Φασισμός ήταν,είναι και θα είναι το απόλυτο εργαλείο του Καπιταλισμού.

      Διαγραφή
  3. Ο κάθε αλβανός φασίστας αντί να παραμείνει στο χάλι απο όπου γεννήθηκε, πήδηξε τα κάγκελα, έφαγε σαν πεινασμένος που είναι, και αφού γέμισε την κοιλιά του, προσπαθεί να φερθεί με ύφος χιλίων χότζα, επειδή αυτόν παράγει η χώρα του, και αυτόν ξέρει.
    Απο εδώ και μετά, ούτε ένα ευρώ σε κανέναν αλβανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.ΠΕΣ 'Η ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ! ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ- ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΟΛΕΥΕ. ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΙΩΠΑ, ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ("Η ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ) "ΠΙΣΤΟΥΣ" ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΒΕΛΙΖΟΝΤΑΙ...ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΝΗΣΙΟΥΣ 'Η ΜΗ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ- ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ "ΓΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ" ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΙ,ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ, Π.Χ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ, ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ, ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]