Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μύρισε αίμα


Την πρώτη φορά που γράψαμε για την αλλαγή στάσης του Ερντογάν, όταν αμφισβήτησε ανοικτά την συνθήκη της Λωζάνης, πολλοί έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν εντόνως, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Τουρκία. Η Τουρκία συνεχίζει, προετοιμάζεται για έναν σκληρό κύκλο διεκδικήσεων. Μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο ή να περιμένουμε το… ιππικό.

Το κακό είναι ότι στις δύσκολες αυτές περιστάσεις έχουμε την ατυχία να μας κυβερνά η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Μία κυβέρνηση που έχει ανατινάξει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, που έχει μετατρέψει σε εργαλειοθήκη των μικροκομματικών της συμφερόντων την εξωτερική πολιτική και που έχει καταναλώσει ασύστολα τα όποια αποθέματα του πολιτικού κεφαλαίου της χώρας στο εξωτερικό.

Η Τουρκία προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα για να οδηγήσει την Ελλάδα σε νέα τετελεσμένα. Πολιτικά σπεύδει να μας δημιουργήσει «θέματα» με τους γείτονές μας και με όσους θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση για την χάραξη των ΑΟΖ. Δεν είναι τυχαία η όξυνση των σχέσεών μας με την Αλβανία. Παρατηρήστε, επίσης, την προσπάθεια των Τούρκων να ναρκοθετήσουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας. Όλα γίνονται με βάση ένα μοτίβο. Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα σχέδιο, κάποια στρατηγική.


Η Τουρκία μύρισε αίμα! Φαίνεται ότι εγκαταλείπουν την στρατηγική του ώριμου φρούτου και επιδιώκουν μια συνολική εκκαθάριση λογαριασμών. Προφανώς εκτιμούν ότι αυτή είναι η καταλληλότερη εποχή, επειδή ακριβώς η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αποδόμησης. Οικονομικής, πολιτικής, θεσμικής. Το γεγονός ότι η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ελίτ αντιλήφθηκε αυτό το γεγονός με χαρακτηριστική ολιγωρία, είναι προβληματικό από μόνο του. Μην ξεχνάμε και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα...

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο. Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι στο υπουργείο Άμυνας βρίσκεται ένας πολιτικός με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου και στο υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι ακόμη σαφές ποιος ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού των Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός είναι αδύνατον! Έχει άλλες δουλειές να προλάβει.

Οι Αμερικάνοι δεν θα μας σώσουν. Το ιππικό είναι ένα καλό θέμα για τον κινηματογράφο. Στην πραγματική ζωή αν δεν έχεις δικά σου νύχια για να ξυστείς, τότε έχεις πρόβλημα. Ένας έξυπνος Τσίπρας θα φώναζε τον Μητσοτάκη και θα τον έστελνε στο εξωτερικό να αναδείξει το πρόβλημα. Ο Τσίπρας των μικροκομματικών ελιγμών θα μας πάρει στο τέλος μαζί του, μένοντας με την απορία, ακόμη, αν υπάρχουν ή όχι θαλάσσια σύνορα…

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]