Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού η Άγκελα Μέρκελ


Τις προτάσεις της για το μέλλον της Ευρώπης παρουσιάζει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, πρόταση που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα με ορισμένους στην αίθουσα να χειροκροτούν και άλλους να αποδοκιμάζουν.

«Έχουμε κάνει πρόοδο στο θέμα της άμυνας, αλλά πρέπει να εργαστούμε με όραμα για τη δημιουργία ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού και να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι «η ευρωζώνη μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συνθήκες».


«Το κοινό μας νόμισμα μπορεί να είναι λειτουργικό μόνο εάν κάθε κράτος-μέλος τηρήσει τις δεσμεύσεις του για βιώσιμη οικονομία», είπε προσθέτοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η ισχύς και η σταθερότητα της ευρωζώνης τίθενται σε κίνδυνο.

Η Άγκελα Μέρκελ είναι η δωδέκατη αρχηγός κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλάει στην ολομέλεια του ΕΚ και συζητάει με τους ευρωβουλευτές για το μέλλον της Ευρώπης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]