Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: "Άφαντος" για τις διωκτικές αρχές ο Νίκολα Γκρούεφσκι


"Άφαντος" για τις διωκτικές αρχές της πΓΔΜ παρέμενε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, σε βάρος του οποίου η αστυνομία της χώρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν δύο φορές χθες το βράδυ στο σπίτι του Γκρούεφσκι, στα Σκόπια, προκειμένου να τον συλλάβουν, όμως αυτός δεν βρισκόταν εκεί.

Έπειτα από εικασίες που μετέδωσαν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις οποίες πιθανόν ο Νίκολα Γκρούεφσκι βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE, στα Σκόπια, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος επί 14 χρόνια, αστυνομική δύναμη μετέβη αργά χθες βράδυ έξω από τα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε έλεγχο σε διερχόμενα αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να τον εντοπίσουν.

Το VMRO-DPMME κατήγγειλε ένα "κυνήγι μαγισσών" και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι βρήκε "καταφύγιο" στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ κάλεσε την αστυνομία, σε περίπτωση που διαθέτει εισαγγελικό ένταλμα, να εισέλθει στο εσωτερικό των γραφείων του κόμματος, προκειμένου να διαπιστώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ δεν βρίσκεται στον χώρο.


Η αστυνομία της πΓΔΜ, κατόπιν σχετικής εντολής δικαστηρίου των Σκοπίων, εξέδωσε χθες το απόγευμα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης, για μια υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Το δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα του Γκρούεφσκι για την αναστολή της έκτισης της ποινής που του επιβλήθηκε και έτσι ο πολιτικός είχε υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για να αρχίσει να εκτίει την ποινή του.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν παρουσιάστηκε στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών και των αστυνομικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ 8 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΠΟΙΟΣ ΑΔΑΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΌΤΙ ΤΟ VMRO ΚΑΙ Ο ΖΑΕΦ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ!ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΜΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΕΓΕ ΟΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ VIKILIKS ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ)ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΩΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ...ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]