Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλγαρία στο μπλοκ Αυστρίας, Ουγγαρίας κατά της Μετανάστευσης


Η Βουλγαρία περιλαμβάνεται από χθες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες αντιτίθενται στο σύμφωνο του ΟΗΕ που έχει στόχο την κανονιστική ρύθμιση της μεταχείρισης των μεταναστών σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική αλλά και στην Ελλάδα καθώς έχουμε κοινά σύνορα.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση εγκρίθηκε τον Ιούλιο και από τις 193 χώρες-μέλη εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποχώρησαν πέρυσι. Υιοθετήθηκε μετά τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί από τους οποίους διέφευγαν από συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

Ωστόσο, οι δεξιές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Αυστρίας έχουν έκτοτε δηλώσει πως δεν θα υπογράψουν το τελικό έγγραφο στην τελετή που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Μαρόκο εξαιτίας ανησυχιών ότι θα θολώσει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη νόμιμη και την παράνομη μετανάστευση. Η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία και τώρα η Βουλγαρία έχουν επισημάνει πως μπορεί κι αυτές να μην υπογράψουν.

«Η θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης θα είναι να μην ενταχθεί στο παγκόσμιο σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση», δήλωσε ο Tsvetan Tsvetanov, υπαρχηγός του κύριου κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, έπειτα από συνάντηση των επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού.


Ο ήσσων εταίρος του GERB στον κυβερνητικό συνασπισμό, το αντιμεταναστευτικό κόμμα “Ενωμένοι Πατριώτες”, αντιτίθεται σφόδρα στο σύμφωνο του ΟΗΕ, για το οποίο υποστηρίζει πως θέτει σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα.

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο θα συζητήσει το σύμφωνο αύριο Τετάρτη.

Το σύμφωνο του ΟΗΕ αντιμετωπίζει θέματα όπως η προστασία των ανθρώπων που μεταναστεύουν, η ένταξή τους στις νέες χώρες τους και ο επαναπατρισμός τους.

Ο Ελβετός διπλωμάτης που βοήθησε στη διαπραγμάτευση του συμφώνου, ο Pietro Mona, υπερασπίστηκε σήμερα τη συμφωνία λέγοντας πως βοηθάει μικρότερες χώρες όπως η Ελβετία να υπερασπίσουν καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Μιλώντας χθες στο Βερολίνο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Junker απηύθυνε έκκληση να συμπτυχθεί ένα ενωμένο μέτωπο της Ε.Ε. στη μετανάστευση και σε άλλα ζητήματα.

«Αν μία ή δύο ή τρεις χώρες εγκαταλείψουν το σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση, τότε εμείς ως Ε.Ε. δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα», δήλωσε σε επιχειρηματικό συνέδριο.

Η Βουλγαρία υποστηρίζει ότι ήδη παίρνει μέτρα για να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση και να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]