Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραμπ σε Μακρόν: Χωρίς τις ΗΠΑ θα μιλούσατε Γερμανικά


Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση μέσω twitter στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανούελ Μακρόν, δυο μέρες μόνο μετά την συνάντηση τους στο Παρίσι, ψέγοντας τον για τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας, την υψηλή ανεργία και την επιθυμία του να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στην χαμηλή δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκεται στο 26%, την ώρα που η ανεργία στην χώρα είναι στο 10%, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πιο εθνικιστική χώρα από την Γαλλία.

Στην συνέχεια κατηγόρησε εκ νέου τον Μακρόν για τον Ευρωπαϊκό Στρατό αναφέροντας ότι ήταν η Γερμανία αυτή που ξεκίνησε τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο και όχι η Αμερική εναντίον και της όποιας φέρεται να επιθυμεί ο Γάλλος πρόεδρος να δημιουργηθεί στρατός. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους υψηλούς δασμούς, σύμφωνα με τον ίδιο, που βάζει η Γαλλία στις εισαγωγές αμερικανικών κρασιών, την ώρα που η Αμερική έχει χαμηλούς δασμούς για τα γαλλικά προϊόντα.

Tέλος, ο Τραμπ έκανε και ένα tweet όπου αναφερόταν σε παραλλαγή του συνθήματος της δικής του προεκλογικής εκστρατείας, ζητώντας να γίνει ξανά η Γαλλία μεγάλη...


Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είχε αναρτήσει ένα επικριτικό μήνυμα στο Twitter για τη δήλωση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ο Μακρόν ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν ευρωπαϊκό στρατό για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητές της και να μειώσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε απάντηση, αξιωματούχος του μεγάρου των Ηλυσίων δήλωσε πως υπήρξε μια «παρεξήγηση» και πως ο Τραμπ, ο οποίος είχε γράψει στο Twitter πως τα σχόλια του Μακρόν ήταν «πολύ προσβλητικά», είπε στον Μακρόν κατά τη συνάντησή τους: «Πιστεύω πως είμαστε πολύ πιο κοντά απ' ό,τι φαίνεται».

Εξάλλου γαλλική προεδρία διευκρίνισε τότε πως «ο ευρωπαϊκός στρατός» που προτείνεται από τον Μακρόν δεν έχει στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκανε λόγο για «σύγχυση» στην ερμηνεία των δηλώσεων του γάλλου προέδρου που προκάλεσαν τον θυμό του Τραμπ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]