Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aίσχος! Ο Γαβρόγλου «απέβαλε» τον Παύλο Μελά!


Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ανεπιθύμητους τους εθνικούς ήρωες
Απαγόρευσαν στους απογόνους των Μακεδονομάχων να επισκεφθούν γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης επειδή «δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη» η παρουσία τους

Ανεπιθύμητοι» φαίνεται ότι ήταν οι απόγονοι των Μακεδονομάχων σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα, που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2018 στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης.
Το υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι η παρουσία απογόνων των Ελλήνων ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας «δεν εγκρίνεται, διότι δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη», όπως απάντησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στη διευθύντρια του σχολείου και εκείνη με τη σειρά της στον πρόεδρο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», που διατηρεί παραρτήματα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η στάση αυτή του υπουργείου εγείρει μια σειρά ερωτημάτων, ενώ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της «δημοκρατίας» και πρώην πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θανάση Καραθανάση, πρόκειται για «αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», Μιχάλη Παπανούση, που κατήγγειλε το περιστατικό, «το υπουργείο απαγόρευσε την είσοδο του συλλόγου στο συγκεκριμένο σχολείο». «Η διευθύντρια του σχολείου μετά τη θετική μας στάση κοινοποίησε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο υπουργείο, προκειμένου και τυπικά να δοθεί η άδεια εισόδου μας στο σχολείο. Δυστυχώς, το υπουργείο δεν έκρινε την παρουσία μας απαραίτητη» λέει ο κ. Παπανούσης.


Οπως λέει ο κ. Παπανούσης, ο ίδιος και μέλη του συλλόγου επρόκειτο να επισκεφτούν το σχολείο ντυμένοι με την παραδοσιακή μακεδονική στολή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μαθητών. Οταν η διευθύντριά τους κοινοποίησε την απάντηση του υπουργείου έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Μετά λύπης μας σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά μας για έγκριση εισόδου στο σχολείο μας δεν έγινε δεκτό. Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΠΘ, η επίσκεψή σας δεν εγκρίνεται, διότι δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη. Κατόπιν τούτου, δεν θα μπορέσουμε, δυστυχώς, να σας αξιοποιήσουμε για να προσφέρουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα μιας πιο βιωματικής προσέγγισης των ιστορικών γεγονότων» αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου προς τον κ. Παπανούση.

Σε επικοινωνία μας με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη, ο τελευταίος ανέφερε πως δεν έχει ενημέρωση. «Οποιοσδήποτε τρίτος επιθυμεί να εισέλθει στο σχολείο υπόκειται σε αυτή τη διαδικασία» λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Απόστολος Αποστολίδης, συμπληρώνοντας πως την άδεια τη δίνει το υπουργείο.

«Aπότοκο της Συμφωνίας Πρεσπών»

«Πρόκειται για απότοκο της Συμφωνίας των Πρεσπών» σχολιάζει ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Θανάσης Καραθανάσης. «Μέχρι πέρσι έκανα ομιλίες σε πολλά σχολεία που με καλούσαν και δεν υπήρχε πρόβλημα. Φαίνεται πως πάμε προς κατάργηση της διαδραστικής διδασκαλίας» λέει.

Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που απορρίπτει το αίτημα του συλλόγου



Βαγγέλης Στολάκης
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΑΙΣΧΟΣ!ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε μισή τρίχα από τα μέζεα του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ δεν αξίζουν, αυτά τα αποβράσματα που ¨προοδευτικά¨ συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά μας δηλ, το μέλλον του τόπου μας, άβουλα όντα αφαιρώντας την γεμάτη αίμα και θυσίες ιστορία μας για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ας έχουν υπόψη τους όμως ότι, το πρώτο σχολείο είναι η οικογένεια και ευτυχώς μπορούμε ακόμα να μορφώσουμε εμείς τα παιδιά μας διδάσκοντας τα την αληθινή ΙΣΤΟΡΙΑ και την δύναμη που όλοι μας έχουμε. Όσο και να προσπαθούν αυτά τα άχρηστα σκουπίδια, στο τέλος πάντα θα υπάρχει Ο ΜΕΛΑΣ, Ο ΑΓΡΑΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ και όλοι αυτοί των οποίων τα έργα μας καθοδηγούν να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Γαβρογλου,

    η Ιστορια δεν ξαναγραφεται και μαλιστα απο προδοτες σαν του λογου σας!!

    Σας τρομαζει τοσο πολυ ο Ελληνισμος και τα Ιδεωδη του, που το μονο που καταφερνετε ειναι να

    αυτοεξευτελιζεστε και να "προσβαλλετε" εσεις τον εαυτο σας!!

    Ο Ελληνισμος και η Ορθοδοξια δεν "αποβαλλονται" απο κανεναν!

    Και ειδικα απο επαισχυντες και προδοτικες συμφωνιες που δεν εχουν την συγκαταθεση του Ελληνικου

    λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]