Ζωτικός χώρος ολόκληρη η Ευρώπη για το «4ο Ράιχ»
- Το ευρώ λειτούργησε ως μία πανευρωπαϊκή εκδοχή του μάρκου, καθιστώντας αδύνατο για τα κράτη της περιφέρειας να φθάσουν τη γερμανική ανταγωνιστικότητα
Είναι γνωστό ότι τα κράτη και δη τα μεγάλα που έχουν αναλόγου εμβέλειας συμφέροντα και ανάλογες φιλοδοξίες, αλλά κυρίως τα σοβαρά, που δεν αφήνουν την ύπαρξή τους στην τύχη, κινούνται με βάση ένα σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός αυτός σχετίζεται με το γεωγραφικό χώρο και τη σύνδεσή του με άλλες συνιστώσες ισχύος, οριζόντιες και κάθετες, από την οικονομία και την τεχνολογία μέχρι τον πολιτισμό, το δημογραφικό παράγοντα και την κοινωνική συνοχή. Η Γερμανία είναι από τα κράτη που επιδιώκουν να έχουν πολιτική με χρονικό βάθος και ιστορική οπτική.
O πατέρας της γεωπολιτικής, Γερμανός γεωγράφος και συγγραφέας του «Der Lebenstraum – Ο Ζωτικός Χώρος», Friedrich Ratzel, προσδιόρισε τη γεωπολιτική ως τη «γεωγραφία στην υπηρεσία της πολιτικής του κράτους». *
Ο επίσης Γερμανός, με βαθιά επιρροή στην επιστήμη της γεωπολιτικής και επηρεασμένος ο ίδιος από τον Ratzel, γεωγράφος Karl Haushoffer, την περιέγραψε ως εξής:
«Η γεωπολιτική θα είναι και πρέπει να είναι η γεωγραφική συνείδηση του κράτους. Το αντικείμενό της είναι η μελέτη των μεγάλων ζωτικών συσχετίσεων του σύγχρονου ανθρώπου στο πλαίσιο του σύγχρονου χώρου και ο σκοπός της είναι ο συντονισμός των φαινομένων που συνδέουν το κράτος με το χώρο» (
Επειδή και οι δύο προαναφερθέντες επιστήμονες έδρασαν στο 19ο αιώνα και μέχρι τις αρχές του 20ού ο πρώτος, μέχρι το μέσο του ο δεύτερος, οι αναφορές αυτές γίνονται για να υπογραμμιστεί ότι οι Γερμανοί έχουν βαθιά γεωπολιτική συνείδηση και ως εκ τούτου επιμονή και συνέχεια στις σχετικές επιδιώξεις τους.
Η Ε.Ε. με τον τρόπο που δομήθηκε, και ακόμα περισσότερο με τον τρόπο που εξελίχθηκε μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, την επανένωση της Γερμανίας και την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος, αντιμετωπίστηκε από το Βερολίνο ως η νέα εκδοχή του ζωτικού χώρου, η κατάκτηση του οποίου θα γινόταν αυτή τη φορά με οικονομικά μέσα και μόνο εμμέσως με στρατιωτικά, ήτοι χωρίς άμεση γερμανική πολεμική εμπλοκή, όπου χρειαζόταν. Η επιτάχυνση και με όρους εμφυλίου του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Πέραν του ότι εξουδετέρωσε μία ισχυρή κρατική οντότητα -η οποία είχε δημιουργηθεί μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενισχυθεί μετά το Β’, δηλαδή μετά από δύο γερμανικές ήττες- στο μαλακό υπογάστριο του Reich, στα βαλκανικά σύνορα της Αυστρίας, «απελευθέρωσε» άμεσες ζώνες γερμανικής επιρροής, Σλοβενία και Κροατία, και εκμηδένισε μία χώρα, τη Σερβία, η οποία αν έβγαινε με άλλες συνθήκες από τη διάλυση της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στη περιοχή μαζί με την Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενη και την αμερικανική επιπόλαια ανάγνωση της περιοχής, η Γερμανία προώθησε τότε σχεδόν αθέατη τους σκοπούς της. Δύο εν δυνάμει σημαντικοί παίκτες της Βαλκανικής, η συνεργασία των οποίων θα λειτουργούσε ως πολλαπλασιαστής διπλωματικής, οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος, βρίσκονται σήμερα νοκ άουτ. Πέραν της διαφαινόμενης εξυπηρέτησης στρατηγικών στόχων από την αποδυνάμωση των δύο, δεν πρέπει να υποτιμάται η αταβιστική λειτουργία κρατών που έχουν ιστορική στοχοπροσήλωση και γεωπολιτική εμμονή, όπως η Γερμανία. Ελλάδα και Σερβία ήταν οι χώρες όπου η ναζιστική Γερμανία αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη αντίσταση. Η διάλυση της Τσεχοσλοβακίας επίσης θα πρέπει να σημειωθεί. Αυτά ως επισήμανση.
Το ευρώ λειτούργησε ως μία πανευρωπαϊκή εκδοχή του μάρκου, καθιστώντας αδύνατο για τα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας να εξισορροπήσουν με άλλους τρόπους την αδυναμία τους να φθάσουν τη γερμανική ανταγωνιστικότητα. Τα ελλείμματα των υπολοίπων τροφοδότησαν τα γερμανικά πλεονάσματα, λόγω και της ανυπαρξίας οικονομικού και παραγωγικού σχεδιασμού από πολιτικές ηγεσίες όπως η ελληνική, οδηγώντας στη σημερινή κατάσταση. Δύο φορές τον προηγούμενο αιώνα, μετά από ισάριθμες στρατιωτικές ήττες και αφού κατέστρεψε την Ευρώπη, η Γερμανία ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο, κουβαλώντας όμως το σπόρο της επόμενης (αυτο)καταστροφής. Η Ιστορία απειλεί να επαναληφθεί, δυστυχώς όχι ως φάρσα, αλλά πάλι ως τραγωδία. Με τις οικονομίες γύρω της να παραπαίουν, από τη Βρετανία μέχρι την Ιταλία και από τις ΗΠΑ μέχρι τις πρώτες «γρατζουνιές» της Γαλλίας, η Γερμανία αισθάνεται αρκετά ισχυρή ώστε να κουνάει το δάχτυλο ακόμα και στην Ουάσιγκτον.
Λάμπρος Καλαρρύτης στον “Τύπο της Κυριακής”
Κωνσταντίνε πολύ εύστοχο το άρθρο που αναδημοσιεύεις. Εκτιμώ ότι σε κάθε ανάλυση των επιδιώξεων της γερμανικής ιδιοσυστασίας θα πρέπει να προστίθεται μια παράγραφος για τους υποκινητές των επιδιώξεων και της οικονομικής χειραγώγησής τους, τους σιωνιστές. Αυτούς που τους υποθάλπουν και ταυτόγχρονα τους απειλούν με οικονομική κατάρρευση...
ΑπάντησηΔιαγραφήρ α ι χ,
ΑπάντησηΔιαγραφήχ α ι ρ δεν θα κανει..
To "Kυβέρνα Βρετανία" έχει μετατραπεί σε "Κυβέρνα Γερμανία". Έχουν όλη την αλαζονεία της Αγγλίας της βικτωριανής εποχής και ακόμα χειρότερη, αφού τους έθρεψε και τους ανοικοδόμησε δύο φορές η μεγάλη φίλη τους, η Αμερική, μετά από την κάθε ήττα τους σε παγκόσμιο πόλεμο. Στημένα παιχνίδια γι αυτούς οι πόλεμοι, στρατιωτικοί και οικονομικοί, παρτίδες σε σκακιέρα. Εμείς και μόνο εμείς οι μικροί τα μεγάλα θύματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Κίνα, με τα άπειρα εργατικά χέρια, αγοράζει σήμερα τεράστιες ποσότητες τεχνογνωσίας και σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι η μόνη πραγματική υπερδύναμη στον κόσμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μόνη υπερδύναμη, η οποία θα έχει ταυτόχρονα καί ιδιόκτητη γνώση καί υποδομή, για να παράγει απέναντι σε μια Δύση, που οι πληθυσμοί της έχουν αστικοποιηθεί σε αυτοκτονικό βαθμό και έχουν "ξεχάσει" τι σημαίνει παραγωγή.
Η μόνη υπερδύναμη με ετοιμοπόλεμα εργοστάσια και εκατομμύρια εργάτες διψασμένους για εργασία.
Ο χριστιανισμός χρεοκόπησε ήδη και απλά εξακολουθεί να υπάρχει ως υπερδύναμη, επειδή οι Κινέζοι ακόμα δεν γνωρίζουν πώς ν' αντιδράσουν.
Σ' αυτήν την ολοκληρωτική χρεοκοπία τον οδήγησαν οι "φωστήρες" του Χάρβαρντ και του Γέιλ.
Αυτά τα ζώα μας κυβερνάνε και αυτά τα ζώα είναι ανίκανα ακόμα και τους εαυτούς τους να υπερασπιστούν.
Βρέθηκαν για λίγες δεκαετίες με την απόλυτη ισχύ στα χέρια τους και σύντομα θα καταλάβουν τι σημαίνει να την χάνεις.
Θα καταλάβουν αυτό, το οποίο καταλαβαίνει κάποιος δολοφόνος που βγάζει το πιστόλι του και το θύμα του καταφέρνει να του το πάρει από τα χέρια.
Αλίμονο σ' αυτούς, που θα βρεθούν μέσα στις πατρίδες τους να κάνουν τα λάθος πράγματα σε βάρος των λαών τους.
Εκεί θα πληρώσουν τα λάθη τους και είμαστε βέβαιοι ότι εκείνες τις ημέρες δεν θα έχει ούτε αεροπλάνα ούτε βαπόρια.
--------------------------------------------------
Η προδοσία του Giorgo συνεχίζεται
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ και πρόεδρος του ΕΑΜ Β’
Η Γερμανία αυτό κάνει τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛειτουργεί στο "τέρμα", αγνοώντας τα δεδομένα της αγοράς.
Δεν κλείνει εργοστάσια κι ούτε απολύει εργάτες, ελπίζοντας.
Παράγει διαρκώς, ελπίζοντας.
Όμως, η παραγωγή δεν είναι τζάμπα.
Υπάρχει κόστος σε πρώτες ύλες, ενέργεια και βέβαια σε εργατικούς μισθούς.
Η Γερμανία, δηλαδή, "ξοδεύει" ασύστολα, για να διατηρήσει την τεράστια παραγωγή της.
Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται εδώ, είναι απλό και αφορά τον κάθε κατασκευαστή, είτε αυτός είναι μικρός είτε μεγάλος.
Πουλάει τίποτε από αυτά, τα οποία κατασκευάζει με τον πανάκριβο τρόπο που απαιτεί η παραγωγή;
Πουλάει τίποτε ή γεμίζει με πανάκριβα προϊόντα αποθήκες, λιμάνια και κοντέινερ;
Η "πίεση" δηλαδή της παραγωγής βρίσκει διέξοδο στην αγορά ή εγκλωβίζεται σε "αδιέξοδο" και θα την οδηγήσει στο "εγκεφαλικό";
Πόσο ακόμα θ' αντέξει η Γερμανία, μέχρι να υποστεί το θανατηφόρο "εγκεφαλικό";
Πεθαίνει ένα κράτος;
Όχι βέβαια.
Άρα τι κάνει;
Εγκαταλείπει την "αλυσίδα", εφόσον δεν μπορεί να κρατιέται με τους άλλους "κρίκους".
Όταν όμως αυτό το κράτος είναι η "ατμομηχανή" ενός ολόκληρου "συρμού", ευνόητο είναι ότι θα διαλύσει ο "συρμός".
Γι' αυτόν τον λόγο η Γερμανία είναι ο αδύναμος "κρίκος" της ευρωπαϊκής αμαξοστοιχίας.
Η Ελλάδα είναι το τελευταίο "βαγόνι". Είτε συνεχίσει ν' ακολουθεί είτε όχι, αυτό ελάχιστα επηρεάζει την πορεία των υπολοίπων. Ελάχιστα επηρεάζει το κοινό νόμισμα και την κοινή οικονομία.
Το "βαγόνι" όμως, ό,τι και να γίνει, δεν κινδυνεύει με "έκρηξη".
Δεν υπάρχει κάτι μέσα στο "βαγόνι", που να λειτουργεί με μεγάλες πιέσεις
Με "έκρηξη" κινδυνεύει η "μηχανή", που "σέρνει" τους υπόλοιπους.
-------------------------------
Το εβραϊκό 4ο Ράιχ θα νικηθεί στην Ελλάδα
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com
Δεν βρέθηκε η Γερμανία πλεονασματική, όταν γέμιζε τους δρόμους της Ευρώπης με μοσχοπωλημένα αυτοκίνητα, θα βρεθεί τώρα, που γεμίζει τα πάρκινγκ των εργοστασίων με πανάκριβα "σκουπίδια", εφόσον δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν βρέθηκε η Γερμανία πλεονασματική όταν γέμιζε τα σπίτια της Ευρώπης με μοσχοπωλημένες ηλεκτρικές συσκευές, θα βρεθεί τώρα, που γεμίζει τις αποθήκες με πανάκριβα "σκουπίδια", εφόσον και πάλι δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση;
Είναι φανερό λοιπόν ότι η γερμανική οικονομία είναι φανερά χειρότερη απ' ό,τι δείχνει.
------------------------------------------------
Το εβραϊκό 4ο Ράιχ θα νικηθεί στην Ελλάδα
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com