Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάλπες το Μάιο ετοιμάζει ο Τσίπρας, η επικρατέστερη ημερομηνία


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το ημερολόγιο με όλες τις πιθανές ημερομηνίες στις οποίες μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να στήσει κάλπες έχει βάλει πάνω στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν αποτελεί μυστικό, κυρίως ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ημερομηνία με την οποία δείχνει να «φλερτάρει» ο πρωθυπουργός προκειμένου να στηθούν κάλπες είναι η Κυριακή 19 Μαΐου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από τις ευρωεκλογές. Πρόκειται για μία ημερομηνία που συζητείται έντονα στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και ασφαλώς διευκολύνει και το τεχνικό κομμάτι της εκλογικής διαδικασίας, μια και σε αυτή την περίπτωση θα μοιραστεί το βάρος μεταξύ δύο Κυριακών (19 και 26 Μαΐου).

Αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, ο πρωθυπουργός προχωρά σε εκείνες τις κινήσεις, οι οποίες, όπως ο ίδιος εκτιμά θα μπορέσουν να του προσφέρουν την μείωση της διαφοράς με την ΝΔ και άρα την βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες το κυβερνών κόμμα θα κατέλθει στον προεκλογικό αγώνα. Όσο λοιπόν ο χρόνος αντίστροφα για την έλευση του 2019 που εκ των πραγμάτων αποτελεί χρονιά εκλογών για τη χώρα μας, στην κυβέρνηση έχουν πατήσει το κουμπί της γνωστής τακτικής παροχολογίας και των υποσχέσεων.

Προσλήψεις στο δημόσιο, διαρροές περί καταβολής πάσης φύσεως επιδομάτων, ρυθμίσεις σε ταμεία και εφορίες συνθέτουν πλέον το σκηνικό που καθημερινά ο κ.Τσίπρας στήνει με καθαρά επικοινωνιακούς όρους.


Μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχουν και εκείνοι που δεν θεωρούν απίθανο το σενάριο επίσπευσης των εκλογών και ορισμού τους μέσα στο χειμώνα του 2019. Κομβική προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του εκλογικού αιφνιδιασμού είναι το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων να λήξει θετικά για την κυβέρνηση και στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, οι οποίες θα διενεργηθούν τους πρώτους μήνες του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την ΝΔ. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο ότι ο πρωθυπουργός θα θελήσει να κεφαλαιοποιήσει το θετικό momentum.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ως βασικό εκλογικό σενάριο, εκείνο του Μαΐου.

«Όπως πάντως εξελίσσεται η στρατηγική της κυβέρνησης κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα» τονίζει χαρακτηριστικά συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

Όσο πάντως ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα για την προσφυγή στις κάλπες, τόσο το κλίμα στη χώρα θα πολώνεται. Η παραπάνω ανάλυση κυριαρχεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο περιμένει «χτυπήματα» πάνω αλλά και κάτω από τη μέση στο δρόμο προς τις εκλογές.

Ήδη στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διακινούνται τις τελευταίες εβδομάδες με έντονο τρόπο σενάρια που θέλουν την υπόθεση της Novartis το επόμενο διάστημα να μπαίνει σε μία φάση, αφήνοντας αιχμές για έμμεση ή άμεση εμπλοκή στελεχών της ΝΔ, ενώ κυβερνητικά στελέχη αφήνουν υπονοούμενα και για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως δεν κρύβει σε συνομιλητές του πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου και μάλιστα έχει καταστήσει σαφές ότι αναμένει νέες επιθέσεις «λάσπης», τις οποίες δε θα αφήνει αναπάντητες. Παρά λοιπόν τις αναγκαίες απαντήσεις, η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δε θα ακολουθήσει την οδό της έντασης αλλά αντιθέτως θα αναζητήσει τη θετική ψήφο των πολιτών, μέσα από τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων.

Ήδη η ΝΔ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της για την ηλεκτροκίνηση, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι κυβερνητικές της προτάσεις για την παιδεία και την υγεία.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]