Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να αρνούνται τα εγκλήματά τους στην Ελλάδα


Bild: Ο Στάινμαϊερ θα επιμείνει ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει κλείσει

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Οι Γερμανοί επιμένουν στην άρνηση των ιστορικών τους ευθυνών και εγκλημάτων έναντι της Ελλάδας. Με μονομερείς αποφάσεις και πράξεις, δεν δέχονται να καταβάλουν τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματά τους στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα επιμένουν να διοικούν την Ευρώπη με όρους και πρακτικές που διαλύουν πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά την γηραιά ήπειρο, ενώ παράλληλα κατακρημνίζουν κάθε έννοια της δημοκρατίας αλλά και των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων λαών που βρίσκονται στο στόχαστρο του Βερολίνου.

Με αυτό το "ιδεολογικό πρότυπο" (του δυνάστη και εξολοθρευτή λαών) και την πάγια γερμανική θέση, δηλαδή, ότι για τη Γερμανία το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει κλείσει πολιτικά και νομικά», θα επαναλάβει ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, Πέμπτη και Παρασκευή, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Bild, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο αναμένει ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει το θέμα.

Σύμφωνα με την δικτυακή έκδοση της εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται τη μέχρι στιγμής απόρρητη έκθεση (πως η έκθεση διέρρευσε στους Γερμανούς; ποιός είναι ο υπεύθυνος για την διαρροή αλλά και τι έχει να απαντήσει η διοίκηση της ΕΥΠ επί αυτού;) της ελληνικής βουλής, οι αξιώσεις έναντι της Γερμανίας για επανορθώσεις, αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο ανέρχονται στα 376 δις ευρώ. Ο κ. Σταϊνμάιερ θα υποστηρίξει την πάγια γερμανική θέση, δηλαδή, ότι για τη Γερμανία το όλο ζήτημα «έχει κλείσει πολιτικά και νομικά», υποστηρίζει η Bild σύμφωνα με την Deutsche Welle.


Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι με την επίσκεψη του στο παλαιό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Χαϊδαρίου ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα θελήσει να επισημάνει την «ηθική ευθύνη» της σύγχρονης Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα στην κατοχή.

Μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις πρόκειται να υπογραφεί η συμφωνία για τη σύσταση και λειτουργία του Ελληνο-γερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Ανάλογους θεσμούς διατηρεί η Γερμανία μόνο με τη Γαλλία και την Πολωνία, δύο χώρες που βρέθηκαν όπως και η Ελλάδα υπό γερμανική κατοχή.

Ενδεχομένως, κάποια ελληνική κυβέρνηση (αποκλείεται η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) να επισημάνει στην Γερμανία την ηθική ευθύνη των πολιτικών κυβερνήσεων του παρελθόντος, οι οποίες εξώκειλαν την ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα να την τοποθετήσουν στην κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Ενδεχομένως, κάποια ελληνική κυβέρνηση να υπενθυμίσει στη Γερμανία πως εάν οι λαοί πρέπει να τιμωρούνται για τα εγκλήματα των πολιτικών τους ηγεσιών, τότε οι σημερινοί γερμανοί θα πρέπει να πληρώσουν στο ακέραιο τα εγκλήματα των ναζί, αλλά και των τελευταίων γερμανικών ηγεσιών, για τα όσα έχουν κάνει εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων... 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όταν λένε επίσημα πως η Βαυαροκρατία έπρεπε να κρατήσει παραπάνω τι να περιμένει κανείς;

    https://www.dimokratianews.gr/content/91336/i-ellas-apoikia-tis-vayarias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχε πει και ο Γερμανός πρόεδρος Γκαουκ

    German president Gauk

    https://www.youtube.com/watch?v=9hX6LPqOFf8
    Elites are not the problem,at the moment population is the problem...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]