Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εξαγορά της ΔΕΗ στα Σκόπια και ο... σκληρός Ζόραν Ζάεφ


Οι εξηγήσεις που ζητεί η αντιπολίτευση για την εξαγορά της ΔΕΗ στα Σκόπια, οι Βαυαροί κυβερνήτες και ο εθισμός της κοινωνίας στην κομπίνα

Τα ζώα μου αργά… Μένουμε στα λόγια, κι από έργα… Καθυστερεί η υλοποίηση του συμφωνημένου προ δύο ετών έργου μεταξύ ΔΕΣΦΑ και MER Skopje για την κατασκευή αγωγού που θα ενώνει την Ελλάδα με τα Σκόπια. Έτσι, οι Σκοπιανοί στρέφονται στην Αλβανία για κάλυψη των αναγκών τους, σύμφωνα με την energyin.

Συγκεκριμένα, στις 21 Σεπτεμβρίου στα Τίρανα οι εταιρίες Albagaz και MER υπέγραψαν -παρόντων των υπουργών Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας και Οικονομίας της ΠΓΔΜ- μνημόνιο κατανόησης για τον συντονισμό των προσπαθειών τους προκειμένου συνδεθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου των δύο χωρών.

Ο αριθμός των κλειστών τουρκικών επιχειρήσεων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρκικής ομοσπονδίας εμπόρων και βιοτεχνών, όπως σημειώνει η εφημερίδα Dünya, «η συρρίκνωση της οικονομίας έχει επηρεάσει το κλείσιμο των επιχειρήσεων». Αντέχει όμως ακόμη η τουρκική οικονομία λόγω των εξαγωγών και της αύξησης των τουριστών.


Τίποτε δεν καταλάβαμε. Κι αν δεν καταλάβουμε σύντομα, η κατάσταση δεν διορθώνεται. Εννοώ την αποσυντόνιση της κοινωνίας και τον εθισμό στην κομπίνα, μεγάλη ή μικρή. Είχε πει προ ημερών ο Γαβρόγλου, ότι με απάτες επιχειρούν πολλοί την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις, όταν δόθηκε αυτό το δικαίωμα στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας:

«Θα σας πω για τη Μάνδρα κάτι το οποίο πολλές φορές δεν μας τιμά ως κοινωνία. Προχωρήσαμε στην ευνοϊκή διάταξη. Ανακαλύπτουμε λοιπόν, ότι υπάρχουν αλλαγές μόνιμης κατοικίας στη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Άνθρωποι που ήταν αλλού στα καλά καθούμενα εμφανίζονται ξαφνικά με μόνιμη κατοικία στη Μάνδρα. Λέω λοιπόν ότι υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι καλός».

Είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ: «Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό». Εντάξει, δεν μας κυβερνούν οι Βαυαροί, αλλά άλλο γερμανικό φύλο. Τι διαφορά έχει;

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκ. Ιβάνοφ, από την Τσεχία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, σημείωσε ότι η χώρα του είναι θύμα των διπλών μέτρων και σταθμών και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περιλαμβάνει εγγυήσεις ότι θα γίνει σεβαστή από την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν σεβάστηκε ούτε την Ενδιάμεση Συμφωνία, ούτε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας φίλου του Ζάεφ με ζημιές 5,4 εκατ. ευρώ. «Με ποια σκοπιμότητα και ποια κριτήρια επέλεξε να εξαγοράσει μια προβληματική επιχείρηση», ρωτά η Μαρία Σπυράκη - «Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα για τη λήψη της απόφασης», ζητά ο Γιάννης Μανιάτης.

Σιγά που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις σε μια υπόθεση με οσμή σκανδάλου. Αφού η Αριστερά έχει "ηθικό πλεονέκτημα". Κι αν την παραζορίσεις έχει και σύγχρονα γκούλαγκ, της λάσπης με τους τόνους.

Ο Ζάεφ είδε ότι τα παρακάλια δεν πιάνουν και αποφάσισε να το παίξει σκληρός. Μετά την καταδίκη του Γκρούεφσκι, το Ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων, επιβεβαίωσε την τιμωρία που επεβλήθη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στην πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, Γκορντάνα Γιανκουλόσκα, σε έξι χρόνια φυλάκιση.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]