Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «εμείς» τού Μπουτάρη είναι οι άλλοι


Τίποτα βολικότερο από το να εμφανίζεσαι ως ανθρωπιστής με τα χρήματα και τον τρόπο ζωής των άλλων

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι δήμαρχος που προσπαθεί να κάνει πολλά, αλλά στο τέλος μένουν τα κουφάρια των αρουραίων που επιπλέουν στον Θερμαϊκό. Η εικόνα που δίνει είναι ότι αποπειράται να «κουκουλώσει» την ηλικία του κάτω από τατουάζ, κεμαλολαγνίες, τρεντουλισμούς και βήμα σκερτσόζο, αλλά κουρασμένο σε παρελάσεις «ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας».

Πρόσφατα δήλωσε σε συνέδριο στο Τορόντο του Καναδά: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ε.Ε. των 300.000.000 δεν μπορεί να απορροφήσει 5.000.000 απελπισμένους ανθρώπους από αυτές τις περιοχές. […] Εμείς στη Θεσσαλονίκη προσπαθούμε να τους πείσουμε να παραμείνουν στην Ελλάδα. Τους θέλουμε για πάρα πολλούς λόγους. Ομως δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στη χώρα για τη βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων». Πρώτα απ’ όλα υπάρχει μια απορία με αυτό το «εμείς τους θέλουμε». Ποιοι είναι αυτοί οι «εμείς»; Οι Θεσσαλονικείς; Τους ρώτησε αν θέλουν η πόλη τους να γίνει Θεσσαλονικιστάν; Και οι «πολλοί λόγοι» που οι «εμείς» θέλουν ισλαμιστές εποίκους ποιοι είναι; Γιατί δεν τους μνημονεύει τόσο καιρό, ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους και να σαρώσει στις εκλογές;


Επίσης, κάνοντας έναν εξαιρετικά άστοχο παραλληλισμό, ο Μπουτάρης αναφέρθηκε στη «μετανάστευση» των 50.000 Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 15ου αιώνα. Δηλαδή, θα έπρεπε να θεωρήσουμε ότι είναι το ίδιο οι Εβραίοι που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία το 1492 με τους ισλαμιστές που έρχονται μαζικά στην Ευρώπη; Αν ο Μπουτάρης το πιστεύει το «εμείς», ας μην αρχίζει και ολοκληρώνει τον ανθρωπισμό του με έξοδα των άλλων. Ας δώσει το παράδειγμα φιλοξενώντας στην οικία του έστω μία ντουζίνα από εκείνους στους οποίους αναφέρεται (κατά προτίμηση να επιλέξει από όσους κατασκήνωσαν στην Αριστοτέλους). Επιχειρηματίας είναι, τον τρόπο του τον έχει, καθώς και γνωριμίες για να τους βρει απασχόληση. Πάνω απ’ όλα διαθέτει όλη την καλή πρόθεση για να βοηθήσει.

Το «εμείς τους θέλουμε να μείνουν» ας το αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια που στοχεύουν στον τρόπο ζωής των άλλων.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]