Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε η δίκη για τα Τουρκικά όπλα στην Λιβύη


Άρχισε χθες στον Πειραιά, η δίκη για το πλοίο με τα όπλα που συνελήφθη ενώ ταξίδευε από την Τουρκία προς τη Λιβύη.

Η «Ανδρομέδα», ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας, κατακρατήθηκε καθώς τα 29 εμπορευματοκιβώτια του περιείχαν – μια «βόμβα», όπως δήλωσαν οι Έλληνες αξιωματικοί που μετά από έλεγχο το συνέλαβαν έχοντας ανακαλύψει πως μετέφερε όπλα στη Λιβύη, κάτι που απαγορεύεται μετά από απόφαση των ηνωμένων Εθνών.

Τα εκρηκτικά φαινόταν να έχουν αποσταλεί σε μια επιχείρηση ορυχείων στην Αιθιοπία. Ωστόσο, οι εισαγγελείς έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν ότι η Λιβύη, ήταν ο πραγματικός προορισμός του, όπου διεξάγεται ένας φονικός εμφύλιος πόλεμος.

Οι ευρωπαϊκές αρχές είχαν ερευνήσει την «Ανδρομέδα» δύο μήνες πριν από την κατάσχεσή της λόγω ύποπτων κινήσεων μεταξύ Τουρκίας, Αιγύπτου και Λιβύης, χωρίς να διαθέτουν επιβεβαιωμένα στοιχεία για τέλεση εγκλήματος..

Το πλοίο σταμάτησε στα τουρκικά λιμάνια της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνας πριν οδηγηθεί από το Λιμενικό στην Κρήτη για να ερευνηθεί καθώς κινούνταν μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Κι ενώ με βάση τα έγγραφά του κατευθυνόταν στο Τζιμπουτί και το Ομάν, ο καπετάνιος φέρεται να είπε ότι είχε λάβει εντολή να σταματήσει το Μισράτα, στη δυτική λιβυκή πόλη υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ορισμένων υποστηριζόμενων από την Τουρκία.


Οκτώ ξένα μέλη του πληρώματος από την «Ανδρομέδα» και ένας 52χρονος Έλληνας που θεωρείται ιδιοκτήτης του πλοίου, αναμένεται να καταθέσουν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κρατείται σε προφυλάκιση, ο ίδιος έχει πει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να μεταφέρει εκρηκτικά στη Λιβύη και είχε πέσει θύμα σε μια απάτη.

Η μεταφορά όπλων στη Λιβύη έχει απαγορευτεί σύμφωνα με ένα εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών έχει επιβληθεί το 2011, το έτος που ξέσπασε στη χώρα εμφύλιος πόλεμος, μετά από μια εξέγερση που ξεκίνησε εναντίον έκπτωτου δικτάτορα Muamar Gadaffi.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]