Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φόβοι για ντόμινο πτωχεύσεων στην Τουρκία


Η οικονομική κρίση και η κατάρρευση του εθνικού νομίσματος οδηγούν όλο και περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις σε διαδικασία πτώχευσης ενώ πολλές ζητούν διακανονισμό χρεών ως τελευταία σανίδα σωτηρίας, αναφέρει σε άρθρο της η Deutsche Welle.

Το τελευταίο διάστημα πολλές τουρκικές επιχειρήσεις από διάφορους οικονομικούς κλάδους ζήτησαν διακανονισμό χρεών. Ανάμεσά τους ο μεγαλύτερος παραγωγός κοτόπουλων της χώρας, καθώς και μια αλυσίδα μικρεμπορίου με εκατοντάδες υποκαταστήματα. Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 εταιρίες έχουν ζητήσει από δικαστήρια διακανονισμό χρεών, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου ο αριθμός εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε συνολικά 7.000.

Ο Ορχάν Τούραν, πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων και Επιτηδεύματος (Türkonfed), στην οποία συμμετέχουν σχεδόν 40.000 επιχειρήσεις, δηλώνει στην DW ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Τουρκία έχει βιώσει οικονομικές κρίσεις το 2001 και το 2008. Ποτέ όμως δεν κήρυξαν πτώχευση τόσες εταιρίες όσο σε αυτή την περίοδο.


Ο καθηγητής Χάκαν Ουζελτούρκ από τη Νομική Σχολή του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Γεντιτέπε εκτιμά οι πολλές πτωχεύσεις είναι η πιο σημαντική ένδειξη για μια στάσιμη οικονομία. Επιπλέον θεωρεί ότι οι πολλές αιτήσεις στα δικαστήρια για διακανονισμό συνιστούν μεγάλη επιβάρυνση για τα δικαστήρια. «Χιλιάδες επιχειρήσεις κηρύσσουν πτώχευση για να μειώσουν τα χρέη τους, φέροντας τη δικαιοσύνη στα όριά της. Σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω οι αιτήσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα φαινόμενο ντόμινο και να συμπαρασυρθούν και άλλες επιχειρήσεις να πράξουν το ίδιο για να γλιτώσουν από τα χρέη», προειδοποιεί ο καθηγητής. Τίποτα ωστόσο δεν δείχνει να αντιστρέφει το κύμα πτωχεύσεων στην Τουρκία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]