Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Στις Βρυξέλλες 18 και 19 Οκτωβρίου η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με το ΝΑΤΟ


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν επισήμως στις Βρυξέλλες οι ενταξιακές συνομιλίες μεταξύ Σκοπίων και NATO, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος (ΜΙΑ), οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για αυτές τις συνομιλίες και η επιτροπή εργασίας για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έχει κάνει ήδη αρκετή δουλειά», είπε ο κ. Μποζνιακόφκσι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες θα διεξάγονται παράλληλα με τη διαδικασία απόκτησης πλήρους μέλους, που απαιτεί την πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών, πρώτα στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ που θα υιοθετήσει τις συνταγματικές αλλαγές προτού επικυρωθούν από την ελληνική Βουλή.

Το κύριο ερώτημα που τίθεται και δεν απαντάει η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ είναι:
Με ποιό όνομα προσέρχεται στις ενταξιακές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ η κυβέρνηση του κ. Ζάεφ; Με το όνομα πΓΔΜ ή με το Βόρεια Μακεδονία, το οποίο δεν έχει κατοχυρωθεί από την Ελλάδα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο (απαραίτητος όρος της συμφωνίας των Πρεσπών);

Τι έχει να απαντήσει, άραγε, η ελληνική κυβέρνηση γι αυτή την επιεικώς "ομιχλώδη" εξέλιξη; Πώς σχολιάζει η τριανδρία (Τσίπρας - Καμμένος - Κοτζιάς) την εξέλιξη αυτή, η οποία παραγκωνίζει την Ελλάδα και τους ισχυρισμούς των ιδίων για ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Τέλος, τι έχει να πει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος προ ολίγων ημερών δήλωνε πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία διαδικασία εάν δεν λυθεί το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ;




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]