Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόπειρα κλιμάκωσης της έντασης με την Ελλάδα από την Τουρκία - "Είδαν" επεισόδιο" στα Ίμια χθες


Λογικό και επόμενο με όσα συμβαίνουν


Ένταση στα Ίμια σημειώθηκε χθες, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Vatan", ελληνικό ψαροκάικο με τη συνοδεία σκάφους του λιμενικού ψάρευε στην περιοχή, εμποδίζοντας τουρκικά ψαροκάικα.
Παρενέβη τουρκική φρεγάτα, τα ελληνικά σκάφη αποχώρησαν, ενώ λίγα λεπτά μετά αποχώρησε και το τουρκικό πολεμικό.
Οι Τούρκοι μάλιστα "έπαιζαν" και... φωτογραφικό υλικό από το συμβάν.
Η ενέργεια αυτή των Τούρκων, που δείχνει πως επιθυμούν δυσχερή κλιμάκωση των σχέσεων με την Ελλάδα, δείχνει επίσης πως η Άγκυρα επιθυμεί να εκμεταλλευθεί ό,που και όπως μπορέσει την "πολιτική κρίση" που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας. Σίγουρα οι στρατηγοί και οι πολιτικοί της Τουρκίας γνωρίζουν για τον "κίτρινο συναγερμό" στον οποίο βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και επιθυμούν να επαναλάβουν (πού άραγε;) μία συγκρουσιακή κατάσταση αποσκοπώντας σε πολλαπλά πιθανά κέρδη.

Πρώτον, είναι δυνατόν μέσα σε αυτό το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα να μπορέσουν να "κλέψουν" κάποιο νησάκι ή να τοποθετηθούν με "ευθύνη" απέναντι στους Μουσουλμάνους (Τούρκους τους ονομάζουν οι ίδιοι κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης) της Δυτικής Θράκης και να απαιτήσουν δυναμικά (δημιουργώντας προηγούμενο "παρατήρησης" προς την Αθήνα) ισόνομη μεταχείριση ή να ισχυριστούν ακόμη και κίνδυνο της "Τουρκικής" μειονότητας στην Ελλάδα!
Δεύτερον, μπορούν να επικαλεστούν, στον Μπάρακ Ομπάμα, τον ρόλο του "ειρηνοποιού" της περιοχής προσδοκώντας σε ουσιαστική "αναβάθμιση" της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
Η προσοχή ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου πρέπει να στραφεί πλέον στον "λύκο" που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να αρπάξει ότι μπορεί. Η συνέχιση του θέματος με τους κουκουλοφόρους είναι θέμα αρμοδίων υπηρεσιών και της Δικαιοσύνης, οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να "ξεδοντιάσουν" επιτέλους αυτή τη "γάγγραινα" μιά και καλή.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]