Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ για ΠΓΔΜ: Προέχει ο άμεσος σχηματισμός κυβέρνησης και το κλείσιμο της εκκρεμότητας του ονόματος



"Καίγονται" να κλείσουν


γρήγορα οι ¨εκκρεμότητες"


Τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, προκειμένου η ΠΓΔΜ προχωρήσει στις απαραίτητες για την ευρωατλαντική της πορεία μεταρρυθμίσεις και το κλείσιμο της εκκρεμότητας με το όνομα για να καταστεί δυνατή η ένταξή της στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό επισήμανε ως προτεραιότητες για τα Σκόπια η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, σε δηλώσεις της μετά τις συναντήσεις της με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.
«Είναι εμφανές ότι στη "Μακεδονία" υπάρχει συναίνεση για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ κι εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη χώρα προς την κατεύθυνση αυτή» συμπλήρωσε η κ. Ντι Κάρλο, μετά τις συναντήσεις της με τον πρόεδρο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, ενώ θέλησε να σχολιάσει αναφορές περί «χρονοδιαγραμμάτων» για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι στη συνάντηση του κ. Γκρούεφσκι με την κ. Ντι Κάρλο εξετάσθηκαν κυρίως η εσωτερική πολιτική κατάσταση αναφορικά με τις διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς και οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-ΠΓΔΜ, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «εξαιρετικές».
Πρόσθεσε δε ότι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης αναμένεται περί τα μέσα Ιουλίου και πρόθεση είναι σε αυτήν να συμμετέχει τουλάχιστον ένα αλβανικό κόμμα.
Σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι, αναφέρεται ότι η κ. Ντι Κάρλο εξέφρασε απογοήτευση από την έκβαση της Συνόδου στο Βουκουρέστι και επανέλαβε τη στήριξη που παρέχει η Ουάσιγκτον στην ΠΓΔΜ για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, διότι αυτό, κατά την ίδια, το αξίζει η χώρα.
Ο κ. Τσερβένκοφκσι ανέφερ ακόμη ότι «στην ΠΓΔΜ υπάρχει ευρεία ομοφωνία για τη διαδικασία ένταξης στις ευρωατλαντικές δομές» και συμπλήρωσε πως η χώρα εκπλήρωσε τα κριτήρια για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ και ότι έχει τις δυνατότητες να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, που καθορίσθηκαν, ως υποχρεώσεις από την ΕΕ, προκειμένου να της παραχωρηθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, επανέλαβε πως «"η Δημοκρατία της Μακεδονίας" παραμένει αφοσιωμένη στην εξεύρεση λύσης, με την οποία δεν θα βάλλονται τα εθνικά και κρατικά συμφέροντά της».
Ο κ. Τσερβένκοφσκι και η κ. Ντι Κάρλο, συζήτησαν και για την κατάσταση στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κόσοβο. Συμφώνησαν ότι η επίσημη έναρξη της διαδικασίας χάραξης των βορείων συνόρων της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο αποτελεί θετικό βήμα για τη σταθερότητα στην περιοχή.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]