Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ζέεχοφερ ομολόγησε ότι επιθυμεί για κυβερνήτη έναν νέο Όθωνα



Ασύλληπτο μένος για την Ελλάδα
«Η Βαυαροκρατία κράτησε λίγο» είπε χωρίς καμία αίσθηση ντροπής το τσιράκι της Μέρκελ, Χ. Ζέεχοφερ

Τα όρια της... ψυχοπάθειας αγγίζει πια το μένος των Γερμανών σε βάρος των Ελλήνων. Όχι μόνο δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν σχόλια απολύτως υβριστικά και ταπεινωτικά για τη βαριά πληγωμένη από τη λιτότητα και τα Μνημόνια Ελλάδα, αλλά γίνονται ακόμη πιο προκλητικοί δηλώνοντας ότι η Βαυαροκρατία θα έπρεπε να συνεχιστεί κι άλλο στη χώρα μας...

«Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ισως ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό» ήταν η ανατριχιαστική δήλωση στην οποία προέβη στη διάρκεια ομιλίας του εν όψει των τοπικών εκλογών στη Βαυαρία την ερχόμενη Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζέεχοφερ!

Παρεμπιπτόντως, η δήλωση του εμπαθούς με την Ελλάδα Ζέεχοφερ έγινε ώρες πριν από την επέτειο της κατάλυσης της μοναρχίας του Βαυαρού βασιλιά Οθωνα, στις 10 Οκτωβρίου 1862.
Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν είχε στο μυαλό του την ιστορική ημέρα όταν έκανε το σχόλιο, σύμφωνα με το «Politico» η ρητορική του εντάσσεται στη γνωστή εμπάθεια του συνολικά για όλες τις χώρες του Νότου της ευρωζώνης.


Αμετανόητη

Ασχέτως των κινήτρων του, πάντως, αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν ότι η γερμανική πολιτική τάξη παραμένει αμετανόητη και ότι, παρά όσα μεσολάβησαν τα τελευταία χρόνια, δεν έχει αποβάλει τις ανθελληνικές αντιλήψεις της, όπως εκφράστηκαν είτε την εποχή των Βαυαρών είτε κατά την Κατοχή το 1941-1944.

Ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο πολιτικά, ο Ζέεχοφερ επιχειρεί να προσελκύσει την τελευταία στιγμή κάθε υπερσυντηρητική φωνή στο πάμπλουτο γερμανικό κρατίδιο, καθώς το κόμμα του, το CSU, πρώτη φορά στην ιστορία του κατά τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως θα πέσει κάτω από το 40%, αγγίζοντας στην καλύτερη περίπτωση ένα ποσοστό της τάξης του 35%. Προφανώς, η πτώση της εκλογικής δύναμης καταγράφει τη στάση των απογοητευμένων ψηφοφόρων που φαίνεται να στρέφονται προς την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία στην πρόθεση ψήφου φτάνει μέχρι και το 12%.

Οι «πονοκέφαλοι» του Ζέεχοφερ όμως έχουν και εσωκομματικό πρόσημο, μια και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, αν και εμφανίστηκε στο πλευρό του στη συγκέντρωση στο Ινγκολσταντ, δεν έκρυψε με τις τοποθετήσεις του πως οι δυο τους ουσιαστικά είναι πρώτα πολιτικοί αντίπαλοι και μετά πολιτικοί «σύντροφοι» στους κόλπους των Χριστιανοκοινωνιστών.

Ονειρεύονται τώρα και νέα Κατοχή

Μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες και αποκαλύπτονται οι μύχιοι πόθοι. Ο Χορστ Ζέεχοφερ, συγκυβερνήτης της Μέρκελ, δεν είπε τίποτα λιγότερο από αυτό που γνωρίζουμε: Οι Γερμανοί βλέπουν την Ελλάδα σαν τη σύγχρονη οικονομική αποικία τους και γι' αυτό απαιτούν τάξη και συμμόρφωση. Πού και πού μας πετάνε κανένα ξεροκόμματο (συντάξεις) για να νομίζουμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε όντως υπό τον γερμανικό ζυγό, αλλά ούτε αυτό τους είναι αρκετό. Ονειρεύονται τη Βαυαροκρατία του παρελθόντος. Και, μη γελιέστε, θα προσπαθήσουν να την επιβάλουν όταν οι κυβερνήσεις μας θα πάψουν να είναι τόσο πρόθυμες. Οι Γερμανοί έχουν σχέδιο που έχει κι άλλα σκέλη απ' ό,τι φαίνεται.

Δ. Ριζούλης
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]